Χάρη σε μια φωτογραφία selfie και την ψυχραιμία που έδειξαν σώθηκε ένα νεαρό ζευγάρι στο Peak District στο Ηνωμένο Βασίλειο όταν κόλλησαν σε μια απότομη πλαγιά και έστειλαν την εικόνα στο πλήρωμα διάσωσης.

Το ζευγάρι ηλικίας περίπου στα 20, σκαρφάλωσε σε ένα απότομο σημείο πριν τελικά να κολλήσουν και να μην μπορούν να βρουν άλλο τρόπο διαφυγής. Αλλά η γρήγορη σκέψη τους, τους έσωσε όταν έστειλαν μήνυμα στους διασώστες με μια φωτογραφία selfie που είχαν βγάλει νωρίτερα.

Ο διασώστης βουνού μάλιστα ανέφερε ότι ήταν η πρώτη περίπτωση selfie διάσωσης που είχαν δει. Έξι μέλη της ομάδας διάσωσης στάλθηκαν για να βοηθήσουν το ζευγάρι το οποίο ευτυχώς δεν είχε τραυματιστεί.

1rva5m77

Ο αρχηγός της διάσωσης ανέφερε στο BBC: «Είχαν περιγράψει την τοποθεσία πολύ καλά και ο ένας από τους δύο είπε «έχω μια ιδέα, θα σας στείλω μια φωτογραφία» λέγοντας ότι είναι σε μια σπηλιά στο πίσω μέρος της εικόνας. Είχαν στείλει επίσης ένα μήνυμα WhatsApp με την τοποθεσία έτσι ώστε να μας επιτραπεί να πάμε κατευθείαν στο σημείο όπου έπρεπε να φτάσουμε». Η ομάδα διάσωσης έκανε και μια σχετική δημοσίευση στο Facebook και ανέφερε ότι το ζευγάρι είχε κολλήσει σε ένα σημείο αλλά χρησιμοποίησε το μυαλό του και έστειλε selfie που είχε βγάλει νωρίτερα όπου και φαινόταν ποιο σημείο έπρεπε να προσεγγίσουν οι διασώστες. Αυτό επέτρεψε γρηγορότερα στην ομάδα να φτάσει στο σημείο που έπρεπε και να σώσει το νεαρό ζευγάρι. Ανέφεραν μάλιστα ότι ήταν η πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια που γινόταν διάσωση με τη βοήθεια μιας φωτογραφίας selfie.

l0z2y7wp

Ο αρχηγός της ομάδας διάσωσης μάλιστα τόνισε και το εξής: «Πολλοί άνθρωποι μπαίνουν σε μπελάδες, επειδή βασίζονται στην τεχνολογία, αλλά αυτό το ζευγάρι ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο και τις φωτογραφίες για το δικό τους όφελος γι’ αυτό έφερε ένα καλό αποτέλεσμα…»