Λέμε πολλές φορές πως οι μαθητές είναι από τους πιο σκληρά εργαζόμενους και φαίνεται πως η 11χρονη Lili-Rae Izatt-Port από τη Βρετανία, το επιβεβαιώνει- αν και έχει και μεγάλο υλικό όφελος από την παρακολούθηση εξωσχολικών μαθημάτων.

Ο 31χρονος πατέρας της Bobbie Port, χρηματιστής από το Έσεξ, είναι τόσο αποφασισμένος η κόρη του να «επιτύχει» στη ζωή της που πληρώνει χωρίς δεύτερη σκέψη ό,τι χρειαστεί για να κάνει ένα διαφορετικό «χόμπι» κάθε απόγευμα. Έτσι στα 11 της η μικρή Lili-Rae κάνει χορό, κολύμβηση, γκολφ, γαλλικά και βιολί- μεταξύ άλλων.

Ως επιβράβευση για το βαρύ πρόγραμμά της- το οποίο, όπως λένε οι γονείς της, η μικρή λατρεύει- ο Bobbie και η θετή μητέρα της, Leanne, της προσφέρουν ακριβά δώρα και αξεσουάρ επώνυμων σχεδιαστών

Στην κριτική πως έχουν βάλει την 11χρονη «όχημα» στις δικές τους φιλοδοξίες, ο πατέρας, η μητέρα Carley Izatt και η μητριά της λένε πως θέλουν μόνο να προσφέρουν στη Lili-Rae το καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή της.

Η 11χρονη θέλει να γίνει σχεδιάστρια μόδας και χρηματιστής όταν μεγαλώσει λέει πως στην πραγματικότητα είναι «ένα φυσιολογικό παιδί».

«Κάνω μπαλέτο, κλακέτες, street dance, κολύμβηση, ποδόσφαιρο και γκολφ και μαθαίνω γαλλικά και βιολί. Αυτά προλαβαίνω, έχω κάτι διαφορετικό να κάνω κάθε απόγευμα μετά το σχολείο. Αλλά δεν είναι κουραστικό, το βρίσκω πολύ διασκεδαστικό», τονίζει διευκρινίζοντας πως οι γονείς της δεν την πιέζουν να κάνει τίποτα αλλά την υποστηρίζουν όταν ένα νέο χόμπι της τραβά την προσοχή.

«Θέλουν απλώς να πετύχω, να κάνω το καλύτερο για μένα, και αυτό θέλω κι εγώ», εξηγεί, «ξέρω πόσο τυχερή είμαι, όχι μόνο που έχω την ευκαιρία να κάνω όλα αυτά τα διασκεδαστικά πράγματα αλλά και για όλα τα δώρα που μου δίνουν οι γονείς μου. Αλλά δεν είμαι κακομαθημένη, είμαι απλώς πολύ τυχερή».

Από τα δώρα αυτά η 11χρονη έχει ήδη γκαρνταρόμπα με ρούχα επώνυμων σχεδιαστών που θα ζήλευαν πολλοί και πηγαίνει στο σχολείο της φορώντας παπούτσια Prada και τσάντα Longchamp.

Οι γονείς της ξοδεύουν για εκείνη 1300 ευρώ το μήνα και ο πατέρας της τής έχει υποσχεθεί «δώρο» 13.000 ευρώ αν μέχρι τα 16 της έχει πάρει πτυχίο είτε σε κάποια ξένη γλώσσα είτε σε κάποιο μουσικό όργανο.

Η Lili-Rae, που μόλις υπέγραψε συμβόλαιο και με πρακτορείο μοντέλων, επιμένει πως κανείς δεν την πιέζει να κάνει τίποτα αλλά εκείνη επιλέγει τι θέλει να κάνει.

«Θέλω να είμαι επιτυχημένη όταν μεγαλώσω, ίσως να έχω τη δική μου σειρά ρούχων ή να ασχολούμαι με το χρηματιστήριο, όπως ο μπαμπάς μου, και όταν μου δίνουν κάτι επειδή τα πάω πολύ καλά, είναι ένα έξτρα μπόνους. Οι γονείς μου προσπαθούν να με βοηθήσουν να κάνω το καλύτερο που μπορώ και με διδάσκουν πως αν εργάζεται κάποιος σκληρά μπορεί να τα καταφέρει», εξηγεί.

Διευκρινίζει μάλιστα πως οι γονείς δεν της δίνουν απλώς λεφτά και πως αν επιλέξει να παίξει με τους φίλους της μετά το σχολείο, είναι χαρούμενοι και με αυτό το ενδεχόμενο. «Είμαι απλώς ένα φυσιολογικό παιδί, δουλεύω σκληρά και παίρνω όμορφα πράγματα, κάνω όμως και όλα τα φυσιολογικά πράγματα που κάνουν και άλλα μικρά κορίτσια. Ξέρω πως οι γονείς μου ξοδεύουν πολλά λεφτά για μένα αλλά ξέρω επίσης πως είμαι πολύ τυχερή γι’ αυτό».

«Έχω μια αρκετά μεγάλη γκαρνταρόμπα», προσθέτει, «έχω πάρα πολλά ρούχα, κάποια τα αγοράζω και δεν τα φοράω ποτέ. Απλώς δεν έχω χρόνο να τα φορέσω όλα ή ξεχνάω πως τα έχω και μεγαλώνω και δεν μου κάνουν. Συνηθίζω να μην φοράω το ίδιο ρούχο δύο φορές, πάντα τα συνδυάζω κάπως».

Οι γονείς της περνούν ώρες στο δρόμο μεταφέροντας την από τη μία δραστηριότητα στην άλλη και ταυτόχρονα χειρίζονται το blog της και τη σελίδα της στο Instagram, όπου έχει χιλιάδες followers.

«Οι τρεις μας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τη Lili-Rae. Δεν την πιέζουμε ποτέ για να κάνει κάτι που δεν θέλει, όλα είναι δική της επιλογή», τονίζει η 33χρονη Carley.

kotoruay5 kotoruay4 kotoruay3 kotoruay2 kotoruay1