Με πρώιμη ήβη διαγνώστηκε ένα αγόρι μόλις ενός έτους στην Ινδία. Οι εξετάσεις του μικρού Akash, ο οποίος άρχισε ήδη να έχει τριχοφυΐα και σεξουαλικές ορμές, έδειξαν πως η τεστοστερόνη του είναι στα επίπεδα 25χρονου! Τα γεννητικά του όργανα είναι δυσανάλογα μεγάλα σε σχέση με το υπόλοιπο χώμα του, έχει τριχοφυΐα στο σώμα και στο πρόσωπο και η φωνή του αρχίζει να «βαραίνει».

Έτσι οι γιατροί διέγνωσαν πρώιμη ήβη, διαταραχή που διαγιγνώσκεται όταν ένα αγόρι μπαίνει στην ήβη πριν καν γίνει επτά- οκτώ χρονών.

Σύμφωνα με τη Daily Mail οι γονείς του Αkash παρατήρησαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά πριν από περίπου έξι μήνες. Σε ηλικία μόλις έξι μηνών, τα γεννητικά όργανα του γιου τους μεγάλωναν αφύσικα γρήγορα.

«Είπαμε πως ίσως είναι απλώς ένα μεγάλο μωρό και δεν τον πήγαμε στο γιατρό», εξήγησε η μητέρα του, «αλλά όταν έγινε ενός έτους ήταν προφανές πως κάτι συνέβαινε. Η πεθερά μου, που έχει αναθρέψει πολλά παιδιά στην οικογένεια, είπε πως η ανάπτυξή του έμοιαζε αφύσικη. Τότε τον πήγαμε στο γιατρό».

Όπως σημειώνει η Daily Mail, η πρώιμη ήβη είναι σπάνια διαταραχή. Η νεαρότερη μητέρα στην ιστορία είναι η Lina Medina που γέννησε ενώ ήταν μόλις… πέντε ετών και επτά μηνών, στο Περού, το 1939.

Οι γονείς της νόμιζαν πως η κοιλιά της μεγάλωνε επειδή είχε κάποιο όγκο και όταν η φαρμακευτική αγωγή δεν κατάφερε να τον περιορίσει, ο πατέρας της την πήγε στο νοσοκομείο. Μόλις ένα μήνα αργότερα σόκαρε τον κόσμο γεννώντας ένα αγόρι και αποκτώντας τον «τίτλο» της μικρότερης μητέρας όλων των εποχών.

«Η πρώιμη ήβη είναι τραυματική για ένα παιδί της ηλικίας του Akash», εξήγησε ο γιατρός του, Vaishakhi Rustagi. «Γίνεται βίαιος, η μυϊκή δύναμή του αυξάνεται τόσο που ακόμα και οι γονείς του δεν μπορούν να τον ελέγξουν».

Ακόμα ένα ζήτημα είναι η ανάπτυξή του, η οποία θα σταματήσει απότομα με αποτέλεσμα να μείνει το αγόρι σε ύψος γύρω στο ένα μέτρο.