Καμικάζι βομβιστές οι οποίοι είχαν στόχο τον Φαρούχ Σεχζάντ, έναν ταξίαρχο της παραστρατιωτικής δύναμης της Συνοριοφρουράς στο Μπαλουτσιστάν, σκότωσαν τουλάχιστον 24 άτομα και τραυμάτισαν τουλάχιστον 61 στην πόλη Κουέτα του Πακιστάν.

Οι βομβιστές πραγματοποίησαν επίθεση για να εκδικηθούν τη σύλληψη ηγετικού στελέχους της Αλ Κάιντα, όπως ανακοίνωσε ο Εχσανουλάχ Εχσάν, εκπρόσωπος του Κινήματος των Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP). Ο ταξίαρχος τραυματίστηκε και η σύζυγός του σκοτώθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Εμείς πραγματοποιήσαμε αυτές τις επιθέσεις», είπε ο Εχσάν, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, από άγνωστη τοποθεσία, μιλώντας τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι πακιστανοί Ταλιμπάν, οι οποίοι θεωρούνται στενά συνδεδεμένοι με την αλ Κάιντα, εξαπολύουν συχνά τέτοιες ενέργειες εναντίον των δυνάμεων της κυβέρνησης της χώρας, που συνεργάζεται με τις ΗΠΑ.

Στους νεκρούς από τις επιθέσεις, που σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών πληροφοριών ενδέχεται να ξεπερνούν τους 25, περιλαμβάνεται ένας συνταγματάρχης της Συνοριοφρουράς και επτά φρουροί του ταξίαρχου Σεχζάντ, καθώς και τουλάχιστον δύο παιδιά. Οι εκρήξεις έριξαν τους τοίχους του σπιτιού του και κοντινών γραφείων.