Αυτή η νεαρή χορεύτρια μπουρλέσκ, γνωστή με το όνομα Maggie McMuffin αποκλείστηκε από πτήση της αμερικανικής εταιρείας χαμηλού κόστους JetBlue στις 18 Μαΐου.

Η νεαρή κοπέλα φορούσε ένα λευκό πουλόβερ με μια τίγρη, ψηλές κάλτσες και ένα ριγέ σορτς. Μια φίλη της με το όνομα Molly McIsaac μπήκε στο Facebook και παραπονέθηκε θέλοντας να διαμαρτυρηθεί γιατί η εταιρεία δεν την άφησε να ταξιδέψει «ανεβάζοντας» και φωτογραφίες με το τι φορούσε η νεαρή χορεύτρια.

«Αυτά φορούσε την περασμένη εβδομάδα όταν η JetBlue της είπε ότι ήταν ντυμένη ανάρμοστα και δεν μπορούσε να επιβιβαστεί στην πτήση από τη Βοστώνη στο Σιάτλ για την οποία είχε πληρώσει» έγραψε και πρόσθεσε «Είχε έρθει εκεί επίσης με μια πτήση της JetBlue στην οποία δεν είχε πρόβλημα με το ντύσιμό της». Το προσωπικό ζήτησε από τη χορεύτρια να πάει σε έναν άλλο τερματικό και να αγοράσει κάτι πιο μακρύ για τα πόδια της σύμφωνα με το δημοσίευμα.

girl4_2898856a

Παρόλο που η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό, δε συνέβη το ίδιο και με τον πιλότο που θεώρησε ότι δεν ήταν η πρέπουσα αμφίεση. «Ο σεξισμός καλά κρατεί σε αυτόν τον κόσμο. Επηρεάζει το τι φορούσε η Maggie στην ικανότητά της να πετάξει; Όχι δεν το κάνει» έγραψε η φίλη της αλλά οι αντιδράσεις ήταν ποικίλες με τη δημοσίευση να έχει χιλιάδες κοινοποιήσεις. Ενώ κάποιοι τάχθηκαν υπέρ όσων υποστήριξε, άλλοι σχολίασαν ότι πρόκειται για ένα πολύ προκλητικό ντύσιμο που μοιάζει με εσώρουχα και η απόφαση της εταιρείας ήταν σωστή. Η ίδια επέμεινε ότι τα ρούχα ήταν απλώς μοντέρνα και δεν έχουν τίποτα το προκλητικό ούτε επηρεάζουν το αν μπορεί κάποιος να επιβιβαστεί σε πτήση.

girlmain_2898858a

Οι όροι της εταιρείας αναφέρουν ότι μπορούν να εμποδίσουν κάποιον να πετάξει αν δεν είναι κατάλληλα ντυμένος αλλά η χορεύτρια δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ξαναπετάξει με τη συγκεκριμένη αεροπορική γραμμή.