Ο τουρκικός στρατός σκότωσε τουλάχιστον 28 μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σε βομβαρδισμούς βόρεια της συριακής πόλης του Χαλεπίου αργά χθες, σε αντίποινα για τις τελευταίες επιθέσεις εναντίον τουρκικής συνοριακής πόλης, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk επικαλούμενο ανακοίνωση του στρατού.

Στην επίθεση επλήγησαν 58 στόχοι του ΙΚ με πυρά πυροβολικού και εκτοξευτήρες ρουκετών, σύμφωνα με το CNN Turk.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah γράφει ότι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν την Παρασκευή όταν ρουκέτες που ερρίφθησαν από έδαφος που ελέγχει το ΙΚ στη βόρεια Συρία έπληξαν την τουρκική συνοριακή επαρχία Κιλίς, η οποία βρίσκεται περίπου 60 χλμ. βόρεια του Χαλεπίου.

Η Κιλίς έχει πληγεί από ρουκέτες που έχουν ριφθεί από έδαφος που ελέγχει το ΙΚ περισσότερες από 70 φορές από τον Ιανουάριο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 21 άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά.

Ο τουρκικός στρατός απαντά συνήθως με μπαράζ βολών πυροβολικού στη βόρεια Συρία, ωστόσο αξιωματούχοι δηλώνουν ότι είναι δύσκολο να πληγούν κινητοί στόχοι του ΙΚ με όλμους. Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι χρειάζονται μεγαλύτερη βοήθεια από τους δυτικούς συμμάχους τους για να προασπίσουν τα σύνορα.

Μαχητές του ΙΚ ανακατέλαβαν την Παρασκευή εδάφη που ήλεγχαν οι σύροι αντάρτες σε περιοχή κοντά στα τουρκικά σύνορα, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η προέλαση αυτή έφερε τους τζιχαντιστές πιο κοντά στην πόλη Aζάζ, η οποία απέχει 6 χλμ. από τα τουρκικά σύνορα. Ομάδες ανταρτών που πολεμούν το ΙΚ στην περιοχή, την οποία η Ουάσινγκτον θεωρεί ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας, προμηθεύονται όπλα μέσω της Τουρκίας.