Σε εξέλιξη βρίσκονται στην Αυστραλία οι έρευνες για μια 46χρονη γυναίκα που δέχθηκε επίθεση από κροκόδειλο ενώ κολυμπούσε με μια φίλη της στην περιοχή Thornton Beach στα βόρεια του Κουίνσλαντ και οι αρχές φοβούνται πως δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Η τελευταία θανάσιμη επίθεση από κροκόδειλο είχε καταγραφεί το 2009, σύμφωνα με το Australian Broadcasting Corp.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα ήταν στο νερό μέχρι το στέρνο όταν της επιτέθηκε ο κροκόδειλος και παρότι η φίλη της επιχείρησε να την τραβήξει έξω δεν τα κατάφερε. Τότε έτρεξε και ειδοποίησε την αστυνομία και τις αρμόδιες αρχές.

«Περπατούσαν στην παραλία και αποφάσισαν να κάνουν μια βουτιά στα ρηχά. Προφανώς δεν γνώριζαν τον κίνδυνο από κροκόδειλους στην περιοχή», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σφοδρή ήταν η αντίδραση Αυστραλού βουλευτή στην είδηση της επίθεσης. Απέδωσε σε «ανθρώπινο λάθος» την εξαφάνιση της γυναίκας και τόνισε πως  δεν είναι λογικό για τον οποιονδήποτε να κολυμπά το βράδυ στα βόρεια του Κουίνσλαντ.

«Δεν μπορείς να νομοθετήσεις κατά της ανθρώπινης ηλιθιότητας. Η τραγωδία αυτή, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Υπάρχουν προειδοποιήσεις παντού στην περιοχή αυτή»,  δήλωσε ο Ουώρεν Εντς, βουλευτής του Φιλελεύθερου Κόμματος, στην περιοχή που έγινε η επίθεση.