Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε χθες ότι κανείς ξένος επενδυτής δεν φεύγει από τη χώρα του, σύμφωνα με την εφημερίδα Albanian Daily News. Τα σχόλια του Ράμα έγιναν κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ξένους επενδυτές, εκπροσώπους διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων με παρουσία στην Αλβανία καθώς και σε μέλη του διπλωματικού σώματος σε συνάντηση που διοργάνωσε η κυβέρνηση.

Επιπλέον, ο Αλβανός πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τους ξένους επιχειρηματίες στην Αλβανία ότι χαίρουν της πλήρους στήριξης της κεντρικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την επίλυση κάθε προβλήματος που αντιμετωπίζουν.

Οι ξένοι επενδυτές είχαν εκφράσει ανησυχίες καθώς και τη δυσαρέσκειά τους για το επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα. Ο Ράμα παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ακόμα προβλήματα, αλλά σημείωσε ότι συνολικά το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Αλβανία βελτιώνεται.

«Είμαι ο πρώτος που πιστεύω ότι υπάρχουν χίλιοι και ένας λόγοι για να μην είναι κανείς ευχαριστημένος με την κατάσταση αναφορικά με όλες τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στις επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της διοίκησης και των διαύλων της γραφειοκρατίας που συχνά είναι ανυπόφοροι. Αλλά χρειαζόμαστε στήριξη και συνεργασία και να κάνουμε μαζί πράγματα», δήλωσε ο Ράμα.