Διέψευσε ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Αιγύπτου τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η αρχική εξέταση των ανθρωπίνων υπολειμμάτων από το σημείο της συντριβής δείχνουν πως σημειώθηκε έκρηξη στο αεροπλάνο της Egyptair, μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ.

«Ο,τιδήποτε δημοσιεύεται για την υπόθεση αυτή είναι εντελώς ψευδές και απλές εικασίες που δεν προέρχονται από την ιατροδικαστική αρχή», σύμφωνα με το ΜΕΝΑ που επικαλείται ανακοίνωση του επικεφαλής της υπηρεσίας Χισάμ Αμπντελχαμίντ.

Ιατροδικαστές έλαβαν σήμερα δείγματα DNA από συγγενείς των επιβατών του αεροσκάφους, προκειμένου να ταυτοποιήσουν τα ανθρώπινα μέλη που έχουν περισυλλεγεί από το σημείο της συντριβής στη Μεσόγειο, και να προχωρήσουν στην αναγνώριση των θυμάτων, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Egyptair Σαφουάτ Μοσαλέμ.

Πέντε ημέρες μετά την τραγωδία, οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα για να καθοριστούν τα αίτια της συντριβής, που μπορεί να είναι εγκληματική ή «τρομοκρατική» ενέργεια ή ατύχημα οφειλόμενο σε βλάβη. Η εξέταση της ατράκτου ή των μαύρων κουτιών, αν αυτά βρεθούν, θα δώσουν περισσότερες πληροφορίες.

Εν τω μεταξύ, αιγύπτιοι ιατροδικαστές πήραν σήμερα DNA από συγγενείς θυμάτων της πτήσης της EgyptAir για να προσπαθήσουν να ταυτοποιήσουν τα ανθρώπινα μέλη που έχουν περισυλλεγεί αφότου το αεροπλάνο κατέπεσε στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

Η πτήση MS804 έπεσε για λόγο που παραμένει αδιευκρίνιστος την περασμένη Πέμπτη, αφού εξαφανίσθηκε από τα ραντάρ, ανάμεσα στην Κρήτη και τα βόρεια παράλια της Αιγύπτου με 66 επιβαίνοντες, από τους οποίους 30 ήταν Αιγύπτιοι και 15 Γάλλοι.

«Ανθρώπινα μέλη έφθασαν την Κυριακή και τη Δευτέρα στο νεκροτομείο του Καΐρου», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο AFP ο πρόεδρος της EgyptAir Σαφουάτ Μοσάλεμ. «Δείγματα DNA ελήφθησαν από τις οικογένειες των θυμάτων για να αναγνωριστεί η ταυτότητα» των θυμάτων, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Πέντε ημέρες μετά την τραγωδία, οι αρχές εξακολουθούν να προσπαθούν να προσδιορίσουν τα αίτια της συντριβής και να αποφασίσουν ανάμεσα στο σενάριο μιας εγκληματικής ή «τρομοκρατικής» ενέργειας και σ’ αυτό του δυστυχήματος λόγω βλάβης. Η εξέταση της ατράκτου ή των μαύρων κουτιών, αν βρεθούν, ίσως επιτρέψει να μάθουμε περισσότερα.