Τα στοιχεία από τα ανθρώπινα μέλη που έχουν περισυλλεγεί από το σημείο της συντριβής δείχνουν έκρηξη στο αεροσκάφος της EgyptAir, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Αιγύπτου.

Ο αξιωματούχος στήριξε την εκτίμησή του με βάση περιορισμένο υλικό από ανθρώπινα μέλη που έχουν μέχρι τώρα περισυλλεγεί από το σημείο της συντριβής στη Μεσόγειο Θάλασσα. Οι ερευνητές δεν έχουν βρει μέχρι τώρα ίχνη από εκρηκτικά, τα οποία θα αιτιολογούσαν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα, δήλωσαν οι πηγές.

«Το μέγεθος των υπολειμμάτων δείχνει έκρηξη, με το μεγαλύτερο υπόλειμμα να έχει το μέγεθος παλάμης. Ορισμένα από τα υπολείμματα άρχισαν να φθάνουν την Κυριακή μέσα σε 23 σακούλες», ανέφερε ο αξιωματούχος.

Ωστόσο άλλος αξιωματούχος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας δήλωσε ότι πολύ λίγα υπολείμματα έχουν φθάσει μέχρι τώρα στην υπηρεσία και ότι είναι πολύ νωρίς να καθοριστεί αν σημειώθηκε έκρηξη στο αεροπλάνο.

Το Airbus που εκτελούσε την πτήση 804 των Αιγυπτιακών Αερογραμμών από το Παρίσι στο Κάιρο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ την Πέμπτη λίγη ώρα αφότου εισήλθε στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο, πάνω από τη Μεσόγειο. Στα 10 μέλη του πληρώματός του και τους 56 επιβαίνοντες συμπεριλαμβάνονταν 30 Αιγύπτιοι και 15 Γάλλοι υπήκοοι.

Χθες, ο αρχιεισαγγελέας της Αιγύπτου ζήτησε από τις γαλλικές αρχές να παραδώσουν στο Κάιρο όλα τα δεδομένα τα οποία έχουν στην κατοχή τους και σχετίζονται με το Airbus A320 της εταιρείας EgyptAir το οποίο κατέπεσε στη Μεσόγειο. Οι αιγυπτιακές δικαστικές αρχές ζητούν στοιχεία που αφορούν το διάστημα της παραμονής του αεροσκάφους στο διεθνές αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ, μέχρι και την έξοδό του από τον γαλλικό εναέριο χώρο, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του εισαγγελέα σήμερα.

Ο Νάμπιλ Σάντεκ ζήτησε όλα τα έγγραφα, τα ηχητικά αρχεία και τα αρχεία βίντεο που διαθέτει το Παρίσι.

Παράλληλα, ο Σάντεκ ζήτησε από τις αρχές της Ελλάδα να του παραδώσουν απομαγνητοφωνημένες όλες τις συνομιλίες μεταξύ του πιλότου του Airbus και των ελλήνων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, ενώ ζήτησε να ερωτηθούν εάν ο πιλότος είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου.