Καθώς οι άνθρωποι έχουν φτάσει σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη, έχουν επίσης αγωνιστεί με νύχια και με δόντια να χτίσουν μια κατοικία στις πιο παράξενες θέσεις.

Από ένα σπίτι σκαρφαλωμένο σε έναν απόκρημνο βράχο στη Γεωργία, μέχρι το μοναδικό κτίριο σε ένα νησί στην Ισλανδία, κάποια σπίτια είναι βγαλμένα σαν από παραμύθι.

Δείτε μερικά από αυτά…

1. Το μοναστήρι Katshki Pillar, Γεωργία

katoikies1

Ο Maxime Qavtaradze είναι ένας 59χρονος μοναχός που έχει επιλέξει να ζει στην κορυφή αυτού του ψηλού βράχου εδώ και 20 χρόνια. Όταν θέλει να φύγει από εκεί, πρέπει να κάνει 20 λεπτά διαδρομή κατεβαίνοντας τη σκάλα, ενώ δύο φορές την εβδομάδα του φέρνουν προμήθειες.

2. Το σπίτι στο ποτάμι, κοντά στην πόλη της Bajina Basta, Σερβία

katoikies2

Για 45 χρόνια αυτό το μικρό σπίτι σώζεται από τα φυσικά φαινόμενα. Ισορροπώντας σε έναν βράχο στη μέση του ποταμού Ντρίνα στη Σερβία, το σπίτι έχει σφυροκοπηθεί από πλημμύρες και ισχυρούς ανέμους, αλλά στέκεται ακόμη όρθιο. Το σπίτι έχει γίνει ένα αξιοθέατο της περιοχής για τους επισκέπτες και η ιδέα για να δημιουργηθεί ήρθε το 1968, όταν μια ομάδα νεαρών κολυμβητών στο ποτάμι χρειαζόταν ένα μέρος για να ξεκουραστεί. Βρήκαν το βράχο και άρχισαν να τον χρησιμοποιούν τακτικά μέχρι που σιγά-σιγά έβαζαν εκεί σανίδες κι άλλα υλικά για να δημιουργήσουν ένα δωμάτιο.

3. Το «πέτρινο σπίτι», Πορτογαλία

katoikies3

Φημίζεται ως το «σπίτι των Φλίνστόουνς» και ο λόγος είναι προφανής. Βέβαια το σπίτι είναι πιο εξελιγμένο από αυτό του καρτούν, καθώς έχει αλεξίσφαιρες πόρτες και παράθυρα, αλλά και μια πισίνα! Παλιά χρησιμοποιούταν ως εξοχική κατοικία από μια οικογένεια, αλλά πλέον λειτουργεί ως τοπικό μουσείο.

4. Το μοναδικό σπίτι στο νησί Elidaey, Ισλανδία

katoikies4

Περίπου 300 χρόνια πριν στο νησί Elidaey στην Ισλανδία ζούσαν 5 οικογένειες. Στις αρχές της δεκαετίας του 1900, το νησί εγκαταλείφθηκε από τις οικογένειες και έμεινε ακατοίκητο. Αλλά τα τελευταία χρόνια ανεγέρθηκε στο νησί ένα κτίριο για κυνηγούς. Μοιάζει και πραγματικά είναι στη μέση του πουθενά!