Η νεαρή Γιαπωνέζα ποπ σταρ Mayu Tomita βρίσκεται σε κώμα μετά από την επίθεση που δέχτηκε από έναν εξαγριωμένο θαυμαστή της. Εκείνος τη μαχαίρωσε δεκάδες φορές όταν εκείνη φέρεται να αρνήθηκε το δώρο του και παραδέχτηκε στη συνέχεια την πράξη του.

Η αστυνομία βρήκε ένα πτυσσόμενο μαχαίρι εκεί που έγινε το περιστατικό στο δυτικό Τόκυο το Σάββατο. Μια ματωμένη μάσκα και ίχνη αίματος βρέθηκαν επίσης στις σκάλες κοντά στο σημείο όπου το αστέρι της μουσικής επρόκειτο να δώσει συναυλία αργότερα εκείνο το βράδυ. Ο 27χρονος Tomohiro Iwazaki ομολόγησε ότι μαχαίρωσε την Tomita στο λαιμό και στο στήθος. Εκείνος ισχυρίστηκε ότι έστησε ενέδρα στη νεαρή τραγουδίστρια γιατί εκείνη του επέστρεψε ένα δώρο που της είχε στείλει και το θεώρησε προσβολή.

Σύμφωνα με το The Japan Times ο Iwazaki είπε στην αστυνομία μετά τη σύλληψη για το συμβάν: «Εγώ έχασα την ψυχραιμία μου και την μαχαίρωσα πολλές φορές γιατί δεν μου είχε απαντήσει» εννοώντας στα δεκάδες μηνύματα που της είχε στείλει μέσω διαδικτυου.

Ο άνδρας θεωρείται ότι είχε στείλει στην 20χρονη πολλά μηνύματα διαδικτυακά και μέσω του twitter και εκείνη δεν είχε απαντήσει. Υποστήριξε επίσης ότι είχε στείλει ένα ρολόι ως δώρο επειδή την θαύμαζε μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου και εκείνη του το έστειλε πίσω μέσα στον Απρίλιο. Ανάμεσα στα μηνύματα που είχε στείλει στην τραγουδίστρια ο 27χρονος είχε γράψει το εξής: «Δε θα ξεχάσω ποτέ το βλέμμα που μου είχες ρίξει». Σε ένα άλλο μήνυμα τής έγραφε: «Θα ήταν κάπως δραστικό να σκοτώσει κάποιος μόνο και μόνο επειδή απορρίφθηκε από ένα κορίτσι».

Σύμφωνα με το Japan Times, ο νεαρός τώρα θα αντιμετωπίσει την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας της Mayu Tomita η οποία νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.