Το όνομά της επιβεβαιώνει η λεγόμενη «ζώνη του θανάτου» στο Έβερεστ, η διαβόητη περιοχή κοντά στην κορυφή του, καθώς δύο ορειβάτες, μία Αυστραλή κι ένας Ολλανδός έχασαν τη ζωή τους από τις επιπτώσεις του μεγάλου υψομέτρου, δύο Ινδοί ορειβάτες αγνοούνται και ακόμα τριάντα είτε είναι άρρωστοι είτε υποφέρουν από κρυοπαγήματα.

Παρά τις δυσκολίες και τους κινδύνους, γυναίκα ορειβάτης από το Νεπάλ κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του κόσμου για έβδομη φορά την Παρασκευή, σπάζοντας το δικό της ρεκόρ για τις περισσότερες αναβάσεις. Πρόκειται για τη Lhakpa Sherpa που ανέβηκε από την πλευρά του Θιβέτ και κατέκτησε την κορυφή.

Σχεδόν 400 ορειβάτες κατάφεραν να πατήσουν την κορυφή του κόσμου από την πλευρά του Νεπάλ από τις 11 Μαΐου έως σήμερα, σημειώνει το BBC. Ωστόσο το Σαββατοκύριακο υπενθύμιζε τους μεγάλους κινδύνους που κρύβει το εγχείρημα αυτό.

Ο Ολλανδός Eric Ary Arnold πέθανε την Παρασκευή, μετά την ανάβασή του στην κορυφή, ενώ το Σάββατο η 34χρονη Αυστραλή Maria Strydom έχασε τη ζωή της κατά την κατάβασή της από την κορυφή.

Το Σάββατο χάθηκαν τα ίχνη ακόμα δύο ορειβατών, που εξακολουθούν να αγνοούνται. Πρόκειται για τους Ινδούς Paresh Nath και Goutam Ghosh.