Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στην αυτοβιογραφία του με τίτλο «In My Time» («Στην Εποχή Μου»), η οποία κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ πριν μερικές ημέρες, φτάνει να χαρακτηρίσει το Γκουαντάναμο «ασφαλές και ανθρώπινο σωφρονιστικό κατάστημα».

Όπως γράφει: «Αν είχαμε να κάνουμε με σημαντικούς κρατούμενους, ο εικονικός πνιγμός ίσως να ήταν ο μοναδικός δρόμος, ώστε να τους κάνουμε να μιλήσουν».

Στη βιογραφία του ο πρώην ισχυρός άνδρας των ΗΠΑ, δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην 11η Σεπτεμβρίου, την ημέρα των επιθέσεων στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον. Ον. Τσέινι αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «την ημέρα των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, στις 10.15 το πρωί, ένας αξιωματικός του στρατού ήρθε στο γραφείο μου και μου είπε ότι πιστεύουν πως έγινε αεροπειρατεία σε ένα επιβατικό αεροσκάφος με κατεύθυνση την Ουάσινγκτον. Με ρώτησε αν θα έδινα εξουσιοδότηση σε ένα πολεμικό μαχητικό να καταρρίψει το αεροπλάνο, εφόσον αυτό μπορούσε να γίνει ‘όπλο’ σε χέρια τρομοκρατών και να μπει σε κατοικημένη περιοχή. Του απάντησα καταφατικά».