Ανησυχία έχει προκαλέσει η δράση της νοτιοκορεατικής οργάνωσης Jesus Morning Star σε μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας όπου πιστεύεται πως προσηλυτίζει νεαρές γυναίκες και τους κάνει πλύση εγκεφάλου ώστε να κάνουν σεξ με βιαστές κατά συρροή.

Η οργάνωση, που εγκωμιάζει τον Χίτλερ και πείθει τα μέλη της πως θα εξαγνιστούν κάνοντας σεξ με τον αρχηγό τους, φαίνεται πως προσεγγίζει πιθανά «θύματά» της σε εμπορικά κέντρα και πανεπιστήμια στην Καμπέρα, το Σίδνεϋ και τη Μελβούρνη.

Η σέκτα ιδρύθηκε το 1980 από τον Jung Myung-seok που τώρα εκτίει δεκαετή ποινή φυλάκισης στη Σεούλ για βιασμό και παρενόχληση των ακολούθων του. Πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος το 2017.

kasiadyaa2

Η οργάνωση, που είναι επίσης γνωστή ως Providence, πιστεύεται πως εξαπλώθηκε στην Αυστραλία με διοργανώσεις- βιτρίνα όπως μαθήματα μόντελινγκ και ανάγνωσης της βίβλου.

Τα μέλη της λένε πως υιοθετούν ένα δόγμα μου ενθαρρύνει τη στέρηση ύπνου και τη διάλυση των δεσμών με την οικογένεια προκειμένου να γίνουν «πνευματικές νύφες» του Jung.

Πρώην μέλη έχουν περιγράψει στη Daily Mail τις καταστροφικές συνέπειες που είχε η σέκτα στη ζωή τους και τα ψυχολογικά και συναισθηματικά τραύματα που τους έμειναν μετά την αποχώρησή τους.

Η Elizabeth ήταν μέλος του παραρτήματος της οργάνωσης στην Καμπέρα για 18 μήνες. «Είχα πάει για ψώνια σε εμπορικό κέντρο τον Απρίλιο του 2011. Μια γυναίκα από τη  Κορέα με πλησίασε και μου είπε πως διοργάνωνε μια έκθεση χριστιανικής τέχνης. Μου φάνηκε ενδιαφέρον και πήγα», αφηγείται.

kasiadyaa3

Μετά τη γνωριμία με τον ηγέτη του γκρουπ μετακόμισε μαζί τους και συμμετείχε στην κατήχηση που περιλαμβάνει στέρηση ύπνου και περιορισμένη διατροφή. «Έπρεπε κάθε μέρα να ξυπνάμε στις 3 τα ξημερώματα για να προσευχηθούμε επειδή αυτό μας έφερνε πιο κοντά στο Θεό. Έχουν μια μέθοδο ελέγχου της σκέψης: όταν στερείσαι τον ύπνο δεν μπορείς να έχεις κριτική σκέψη», περιγράφει.

kasiadyaa1

Ο Jung περιγραφόταν ως ζωντανή θεότητα που δεχόταν άδικες κατηγορίες και διώξεις σαν τον Ιησού.

«Μας ενθάρρυναν να του γράφουμε γράμματα σαν να ήταν ο εραστής μας. Έγραψε πολύ γλαφυρές απαντήσεις όπως “το λευκό σου δέρμα με ερεθίζει” ή “το αιδοίο σου θα πρέπει να είναι πανέμορφο”».

Ύστερα από μήνες στέρησης ύπνου και περιορισμένης τροφής η Elizabeth νοσηλεύτηκε με διατροφικές διαταραχές. «Αποδείχθηκε πως ήταν ευλογία για μένα γιατί ξανασυναντήθηκα με τους γονείς μου οι οποίοι με έφερνα σε επαφή με έναν ειδικό. Ήταν φοβερό να συνειδητοποιείς την αλήθεια, διαλύθηκε ψυχολογικά και σωματικά», εξηγεί.

Μια άλλη γυναίκα που προσηλυτίστηκε από την οργάνωση γνωρίστηκε με τα μέλη της από μια εκδήλωση ανάγνωσης της Βίβλου ενώ για άλλες τα πράγματα εξελίχθηκαν χειρότερα.  Ο πατέρας μιας 18χρονης περιγράφει πώς η κόρη του μετακόμισε χωρίς καν να του το πει, παρακινημένη από την οργάνωση, και καθώς ήταν ενήλικη δεν μπορούσε να ζητήσει τη βοήθεια της αστυνομίας.

«Είμαι αδύναμος, δεν μπορώ να τη βρω. Λαμβάνω κάθε τόσο ένα γενικόλογο e-mail αλλά κατά τα άλλα δεν έχουμε καμία άλλη επαφή», λέει στη Daily Mail.

kasiadyaa4