Το βίντεο καταγράφει τη στιγμή διάσωσης ενός οδηγού φορτηγού ο οποίος πέρασε περισσότερες από οκτώ ώρες παγιδευμένος κάτω από τόνους τυριού.

Ο 34χρονος Tomasz Wiszniewski φοβήθηκε ακόμη και για τη ζωή του όταν τα σιδερένια ράφια ύψους 18 μέτρων στα οποία στοιβάζονταν χιλιάδες κιλά τυρί, κατέρρευσαν σε μια αποθήκη και τον εγκλώβισαν. Μετά από μακρά αναζήτηση, τον εντόπισε τελικά ένας σκύλος διασώστης θαμμένο ζωντανό κάτω από σωρούς τυρί μέσα σε ένα κτίριο στο Shropshire του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα πλάνα δείχνουν τον 34χρονο να βγαίνει στην επιφάνεια από πυροσβέστες μετά από οκτώ ώρες αφού τα ράφια κατέρρευσαν σαν ντόμινο στο έδαφος. Για ώρες έψαχναν τέσσερα λαμπραντόρ να τον εντοπίσουν στο σημείο που θάφτηκε.

APOSDIAU2

Στο βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε από την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία στο προφίλ στο Twitter φαίνεται η διάσωση του άνδρα που ήταν ο μόνος που παγιδεύτηκε στα συντρίμμια και τελικά απομακρύνεται σε ένα ασφαλές σημείο. Τον άνδρα εντόπισε η Belle, ένας θηλυκός σκύλος ερευνητής και διασώστης του οποίου το έργο επαίνεσαν οι Πυροσβέστες. «Η Belle έκανε φανταστική δουλειά και εκτέλεσε αυτό που έπρεπε να κάνει. Κάνει έρευνες από το τότε που ήταν 18 μηνών και είναι επίσης μέλος της Ομάδας Διεθνούς Έρευνας και Διάσωσης που αναπτύσσεται σε όλο τον κόσμο.

APOSDIAU3

Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό γιατί ο άνθρωπος βρέθηκε ζωντανός και σώος. Η όλη ατμόσφαιρα στην αποθήκη ήταν έντονη όταν βρέθηκε καθώς ενδιαφερόμασταν για την ασφάλειά του» ανέφερε επικεφαλής της έρευνας. Στη συνέχεια ο διασώστης σκύλος ανταμείφθηκε με την αγαπημένη μπάλα τένις, η οποία είναι το κίνητρό του για όλες τις έρευνες και διασώσεις.

APOSDIAU4 APOSDIAU5 APOSDIAU6 APOSDIAU1