Σε μια γωνιά της Σαγκάης, περιτριγυρισμένη από έναν τσιμεντένιο τοίχο, βρίσκεται μια από τις πολυτιμότερες εκτάσεις με… ερείπια και σκουπίδια στον κόσμο.

Η συνοικία Guangfuli αποτελεί το όνειρο του επενδυτή ακινήτων: βρίσκεται στο επίκεντρο μιας από πιο ακριβές και ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές ακινήτων στον κόσμο.

Ωστόσο η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική: εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν εκεί στα μισοερειπωμένα σπίτια τους επιμένοντας για 16 ολόκληρα χρόνια να μην τα εγκαταλείπουν παρότι οι τοπικές αρχές προσπαθούν να «καθαρίσουν» το χώρο ώστε να ξεκινήσει η ανέγερση κτηρίων.

Όπως λένε, αυτοί που διεκδικούν την περιοχή δεν τους αποζημιώνουν όσο πιστεύουν πως θα έπρεπε για τη γη τους.

Ο Luo Baocheng ζει στη Guangfuli με την οικογένειά του σε ένα τριώροφο κτήριο το οποίο κληρονόμησε από τη μητέρα του. Σύμφωνα με τον ίδιο ο εργολάβος δεν του δίνει τα 4,2 εκατ. γουαν που ζητεί, πιστεύοντας πως αυτή είναι η αξία του σπιτιού.

«Μου είπαν πως δεν έχω σωστούς τίτλους ιδιοκτησίας. Ζω εδώ για 32 χρόνια, αυτό δεν σημαίνει πως είναι ιδιοκτησία μου;», διερωτάται.

Στους κατοίκους έχουν προσφερθεί και διαμερίσματα στη Jiading, περιοχή όμως που απέχει πολύ από τον τωρινό τόπο διαμονής τους. Επιπλέον για εκείνα τα διαμερίσματα θα πρέπει και να πληρώσουν.

shanghai2 shanghai3 shanghai4 shanghai1 shanghai5 shanghai6 shanghai7 shanghai8 shanghai9 shanghai10