Ο 6χρονος Dylan Fitton χρειάστηκε τη βοήθεια από το θείο του για να επανέλθει όταν κατέρρευσε στο σπίτι του την ώρα που έβλεπε μια ταινία μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια.

Το αγοράκι έχασε τις αισθήσεις του από έναν βήχα πράγμα που συνέβη ακόμη δυο φορές όσο λάμβανε τη θεραπεία του στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε. Η μητέρα του ανέφερε ότι ο γιος της δεν θα ήταν ζωντανός αν ο θείος του δεν του έκανε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο καθώς όπως αναφέρει η «καρδιά του είχε σταματήσει».

Η 27χρονη μητέρα του πρόσθεσε ότι είναι μια πολύ περίεργη κατάσταση επειδή κάθε φορά που βήχει αναρωτιούνται και τρέμουν αν πρόκειται να σταματήσει η αναπνοή του. «Ανησυχούμε όταν πηγαίνει για ύπνο και όταν πηγαίνει στο σχολείο. Είναι συνεχώς στο πίσω μέρος του μυαλού μας» ανέφερε και πρόσθεσε: «Οι γιατροί είπαν ότι τη δεύτερη φορά που η καρδιά του σταμάτησε, θα είχε πεθάνει αν είχε σταματήσει να αναπνέει για άλλο ένα λεπτό. Ως γονιός είναι ο χειρότερος εφιάλτης μου. Εμείς απλά δεν έχουμε καμία απάντηση αυτή τη στιγμή ως προς το τι είναι αυτό που το προκαλεί».

apsdoadi2

Μέσα σε 48 ώρες και ενώ ήταν στο νοσοκομείο, το αγοράκι είχε άλλα δύο επεισόδια από βήχα με τους γιατρούς να ανησυχούν για το λόγο που μπορεί να συμβαίνει αυτό. «Μας αφήνει με το φόβο για το τι θα μπορούσε να συμβεί στη συνέχεια. Βήχει και σταματάει να αναπνέει εντελώς. Είναι αποκαρδιωτικό» αναφέρει η μητέρα του.

apsdoadi3

Η ίδια και ο σύντροφός της συγκεντρώνουν τώρα χρήματα για την αγορά ενός απινιδωτή ενώ προσθέτει ότι το παιδί έχει τώρα συσκευές εισπνοής αλλά ακόμη είναι σε αναμονή για τις απαντήσεις των γιατρών. «Οι γιατροί πρόκειται να κάνουν μια ενδοσκόπηση αλλά είναι ένας εφιάλτης.

Είναι σπαρακτικό να βλέπεις το παιδί σου να περνάει κάτι τέτοιο» ανέφερε μιλώντας στη βρετανική Daily Mail καθώς η κατάστασή του δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς από τους γιατρούς ακόμη.

apsdoadi1