Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε σήμερα επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από τις εντάσεις που καταγράφηκαν νωρίτερα στα σύνορα του Ισραήλ με αυτόν τον παλαιστινιακό θύλακα τον οποίο ελέγχει η Χαμάς, σύμφωνα με ισραηλινές και παλαιστινιακές πηγές.

Βομβαρδισμοί έπληξαν την περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου –το οποίο δεν χρησιμοποιείται– στη Ράφα, στον νότιο τομέα της Λωρίδας της Γάζας, και σε αγροτικές περιοχές γύρω από αυτό, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν τραυματισμοί, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Χαμάς στη Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι βομβάρδισε «πέντε τρομοκρατικές υποδομές της Χαμάς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας».

«Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις του για να προστατεύσει τους ισραηλινούς πολίτες από τις τρομοκρατικές απειλές της Χαμάς», ανέφερε ο Πίτερ Λέρνερ, εκπρόσωπος των ένοπλων δυνάμεων του Ισραήλ, σε ανακοίνωσή του.

Στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας, που ελέγχει η Χαμάς, σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα ανταλλαγές πυρών, με τη χρήση όλμων και αρμάτων μάχης, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την εύθραυστη εκεχειρία.

Ισραηλινές δυνάμεις έβαλαν από θέσεις εκτός της Λωρίδας της Γάζας εναντίον παλαιστινιακών θέσεων στο εσωτερικό του θύλακα, σε αντίποινα για τους όλμους που εβλήθησαν, σύμφωνα με τον στρατό.

Μια στρατιωτική πηγή έκανε λόγο περί πολλών επιθέσεων με τη χρήση όλμων, χωρίς θύματα, εναντίον στρατιωτών που επιχειρούσαν στο Τείχος που κλείνει ερμητικά τη Λωρίδα της Γάζας στον βορρά και στον νότο. Ο στρατός ανταπέδωσε δύο φορές πυρά με άρματα μάχης τα οποία στοχοθέτησαν τις θέσεις από όπου εβλήθησαν οι όλμοι.

Στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σημειωθεί τρεις συρράξεις από το 2008· η τελευταία, την περίοδο από τον Ιούλιο ως τον Αύγουστο του 2014, ήταν η πλέον μακρά, καταστροφική και πολυαίμακτη.