Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ήθελε να συμπεριληφθούν θέσεις του Μετώπου Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νούσρα, ο βραχίονας της αλ Κάιντα στη Συρία) στην εκεχειρία στο Χαλέπι της Συρίας, όμως αυτό απορρίφθηκε ως απαράδεκτο, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Αυτό μας οδηγεί να σκεφτόμαστε ότι… κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει τους Αμερικάνους για να σταματήσει το Μέτωπο Υποστήριξης να στοχοθετείται από (αεροπορικές) επιδρομές», σημείωσε ο Λαβρόφ.

Ακόμη, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας έκρινε ότι η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία είναι απίθανο να αρχίσουν χερσαίες επιχειρήσεις στη Συρία, δεδομένου ότι δυνάμεις της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας συνεχίζουν να δρουν στη συριακή επικράτεια.

Επιπλέον, ο Λαβρόφ προέβλεψε ότι μια σύνοδος σε επίπεδο υπουργών της Διεθνούς Ομάδας Στήριξης της Συρίας (ΔΟΣΣ) ενδέχεται να συγκληθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως χρειάζεται να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να υπάρξει εκεχειρία στο Χαλέπι της Συρίας.

Ακόμα, ο Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε πως ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δεν είναι σύμμαχος της Ρωσίας στον βαθμό που η Τουρκία είναι σύμμαχος των ΗΠΑ.

«Ο Άσαντ δεν είναι σύμμαχος για εμάς. Ναι, τον υποστηρίζουμε στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας και στην προάσπιση του συριακού κράτους», ανέφερε ο Λαβρόφ στο RIA.

«Αλλά δεν είναι σύμμαχος με την έννοια που η Τουρκία είναι σύμμαχος των ΗΠΑ».