Η 12χρονη Bithi Akhtar πάσχει από μια σπάνια γενετική πάθηση γνωστή ως «σύνδρομο λυκανθρώπου» το οποίο έχει κάνει το σώμα της να καλύπτεται πλήρως με χοντρά μαύρα μαλλιά.

Η 12χρονη υποφέρει από αυτή την κατάσταση από τη γέννησή της, αλλά όταν έφτασε στην εφηβεία τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο ανησυχητικά. Πέρυσι, η μαθήτρια από την περιοχή Tangail στο κέντρο του Μπαγκλαντές είχε επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μια ανώμαλη έκρηξη ανάπτυξης στο στήθος της. Η 27χρονη μητέρα της αναφέρει ότι έφτασε σε ένα σημείο ώστε οι τρίχες ήταν τόσο μεγάλες με αποτέλεσμα το κορίτσι να μην μπορεί να σταθεί εύκολα λόγω του αυξημένου βάρους. Η 12χρονη αναγκάστηκε ακόμη και να σταματήσει το σχολείο λόγω του ότι δεχόταν πολύ έντονα πειράγματα και σχολικό εκφοβισμό.

«Η κόρη μου γεννήθηκε με πυκνά μαύρα μαλλιά που έμοιαζε με μαλλί σε όλο το σώμα της. Νομίζω ότι η ασθένεια δημιουργήθηκε όταν ήταν στη μήτρα μου. Έχουμε ζητήσει βοήθεια από αρκετούς γιατρούς, αλλά κανείς δεν μπορούσε να την αντιμετωπίσει τελείως. Ωστόσο, η τρίχα έχει σταματήσει να αυξάνεται τόσο πολύ το τελευταίο διάστημα. Επιπλέον πέρυσι παραπονέθηκε για ένα πόνο στο στήθος. Κατάλαβα ότι ήταν φυσικό, όπως γίνεται στην εφηβεία, αλλά η αύξηση της ήταν και πάλι ανώμαλη. Το στήθος της μεγάλωσε τόσο γρήγορα που έγινε πραγματικά βαρύ και άρχισε να χαλαρώνει. Κλαίει όλη μέρα εξαιτίας του μεγάλου πόνου λόγω του βάρους. Στην αρχή δεν μπορούσε να περπατήσει ή να καθίσει ίσια. Παρά το γεγονός ότι είναι μια πολύ καλή μαθήτρια, η κόρη μου έπρεπε να σταματήσει να πηγαίνει στο σχολείο λόγω του πόνου και του bullying από συμμαθητές της», εξηγεί η μητέρα της η οποία παραδέχεται ότι το κορίτσι ζει απομονωμένα και δε θέλει να βγει από το σπίτι. Οι γονείς της έχουν ξοδέψει ήδη πολλά χρήματα για τη θεραπεία της και ο πατέρας της λέει ότι δεν αντέχει να την βλέπει άλλο «να ζει σαν ερημίτης».

Αυτό που θέλουν τώρα είναι να γίνει επιτέλους μια καλύτερη διάγνωση και να μπορέσει να πάρει μια καλύτερη θεραπεία που θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής της.

BithiAkhtar BithiAkhtar1 BithiAkhtar2