Το ημερολόγιό της, «Το Ημερολόγιο της Άννα Φρανκ», είναι από τις πιο γνωστές, αν όχι η πιο γνωστή, αναφορά από την εποχή του Ολοκαυτώματος. Η ιστορία της Άννα Φρανκ θα γίνει ταινία εικονικής πραγματικότητας που θα μεταφέρει τον θεατή μέσα στη σοφίτα όπου η μικρή Άννα και η οικογένειά της κρύβονταν από τους Ναζί.

Οι δημιουργοί λένε πως η ταινία, με τίτλο «Anne», θα κάνει τους θεατές να νιώθουν σαν να βρίσκονται εκεί καθώς θα μετακινούνται μέσα στα επτά δωμάτια όπου το κορίτσι έζησε δύο χρόνια.

«Η ιστορία της Άννα Φρανκ κράτησε την ανάμνηση του Ολοκαυτώματος ζωντανή και προώθησε την αξία της ανοχής», σημειώνει ο εκ των δημιουργών Danny Abrahms. «Θέλουμε να μοιραστούμε την εμπειρία της και η ιστορία της να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».

Η φωτογραφία είναι εικόνα προεπισκόπησης από το δωμάτιό της με ένα αρκουδάκι στο κρεβάτι της και το γραφείο όπου έγραφε το περίφημο ημερολόγιό της.

Το πότε θα κυκλοφορήσει η ταινία δεν έχει γίνει γνωστό.

Η σκέψη γεννήθηκε πέρσι όταν το σπίτι της Άννα Φρανκ στο Άμστερνταμ άρχισε να προσφέρει εικονική περιήγηση 360 μοιρών για επισκέπτες που δεν μπορούσαν να ανέβουν τα σκαλιά ως την ταράτσα.

Η Άννα πέθανε τελικά από τύφο τον Μάρτιο του 1945, σε ηλικία 15 ετών, στο Bergen-Belsen, αφήνοντας πίσω της το εξαιρετικό ημερολόγιό της που έχει πουλήσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα από την πρώτη κυκλοφορία του, το 1947.

ansdnfh