Η Illma Gore είχε προκαλέσει σάλο τον προηγούμενο μήνα με τον πίνακά της στον οποίο αποτύπωνε τον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, γυμνό και με… μικροσκοπικό μόριο.

Ο πίνακας της Αμερικανίδας έκανε, όπως ήταν φυσικό, το γύρο του διαδικτύου με τα σχόλια να ποικίλλουν. Κάποιοι διασκέδασαν με την αποτύπωση της ανατομίας του εκκεντρικού επιχειρηματία, αλλά και πολλοί εξοργίστηκαν με τον τρόπο που αποφάσισε να χλευάσει τον Ντόναλντ Τράμπ.

Η Illma Gore, υποστήριξε ότι δέχθηκε πολλές απειλές από υποστηρικτές του εκκεντρικού υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, ενώ φερόμενος ως εκπρόσωπος του Τραμπ την προειδοποίησε ότι αν πουλήσει το έργο της θα της ασκήσει μήνυση.

kdehfg4

Τα πράγματα όμως φαίνεται πως σοβάρεψαν πριν μερικές ημέρες αφού, όπως καταγγέλει η ίδια ένας εξοργισμένος φανατικός θαυμαστής του Τραμπ την γρονθοκόπησε στο πρόσωπο στην Καλιφόρνια.  Η ζωγράφος ανήρτησε φωτογραφία του προσώπου της με μώλωπες κάτω από το μάτι της στον λογαριασμό της στο Instagram περιγράφοντας το περιστατικό: «Σήμερα μου έριξε μπουνιά στο πρόσωπο ένας άνδρας που βγήκε από το αυτοκίνητό του φωνάζοντας: “Τραμπ 2016!” στο Λος Άντζελες, λίγες ημέρες αφότου επέστρεψα από το Λονδίνο στο δρόμο κάτω από το σπίτι μου».

kdehfg2

Στη συνέχεια γράφει: «Παρότι ενθαρρύνω το πάθος, την γνώμη και το συναίσθημα, ειδικά μέσω της τέχνης, πιστεύω ότι η βία είναι αηδιαστική.Αυτού του είδους η βία κάνει εμάς τους καλλιτέχνες να νιώθουμε ότι ζούμε σε έναν κόσμο όπου το έργο μας δεν είναι ασφαλές. Λυπάμαι για την κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Αμερική. Λυπάμαι που ο Τραμπ και πολλοί από τους υποστηρικτές του, δεν βρίσκουν λόγια για να εκφράσουν τις απόψεις τους, αλλά χρειάζονται τοίχους, εικονικούς πνιγμούς και γροθιές».

kdehfg3

Τέλος κάλεσε τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών αν σταματήσει να διαιωνίζει τη βία. «Κάνε την Αμερική αξιοπρεπή ξανά».

Η καλλιτέχνις παρά τις απειλές και την επίθεση υποστηρίζει ότι θα συνεχίσει το έργο της και ελπίζει ότι ο πίνακας θα πουληθεί, τα έσοδα από τα οποία θα τα διαθέσει σε οργάνωση για τους άστεγους.