Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο επιστροφής του για τη μελλοντική διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ το 2020 ο γερουσιαστικής Τεντ Κρουζ, ο οποίος τερμάτισε την προεκλογική του εκστρατεία, μη μπορώντας να περιορίσει την «αντισυστημική» επιρροή του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Κρουζ, που διατηρεί για τα επόμενα δύο χρόνια την έδρα της Γερουσίας για την πολιτεία του Τέξας, δήλωσε στους υποστηρικτές του στην Ιντιάνα την αποχώρησή του από τον προεκλογικό αγώνα, τονίζοντας ότι ο ρόλος του για το μέλλον του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, δεν έχει λήξει. «Δεν παραδίδω τον αγώνα μας για ελευθερία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην περίπτωση μη εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ κατά τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την 8η Νοεμβρίου, ο Κρουζ θα μπορούσε να επιστρέψει για τη διεκδίκηση της αμερικανικής προεδρίας το 2020.

Ο 45χρονος Γερουσιαστής κέρδισε την υποστήριξη των ευαγγελιστών και της συντηρητικής πτέρυγας του κόμματος, μετά τη νίκη του στην Αϊόβα, στον πρώτο προκριματικό για την επιλογή Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου στο προεδρικό χρίσμα. Ο ίδιος, οργάνωσε τον καλύτερο προεκλογικό οργανισμό από οποιονδήποτε άλλον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ενώ ο ένθερμος συντηρητισμός του, έπεσε θύμα της «αντισυστημικότητας» του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ κέρδισε την Ιντιάνα σε μια νίκη που φαίνεται να του ανοίγει το δρόμο για μια σχετικά άνετη πορεία προς την εξασφάλιση του χρίσματος του κόμματός του. Οι ήττες του Κρουζ αφήνουν πλέον τον Ντόναλντ Τραμπ ως τον μόνο υποψήφιο ικανό να «κλειδώσει» το χρίσμα του κόμματος αυτόματα, συγκεντρώνοντας 1.237 εκλέκτορες.

Εν τω μεταξύ στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών ο Μπέρνι Σάντερς αναμένεται ότι θα νικήσει στην Ιντιάνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τηλεοπτικών δικτύων FOX και MSNBC.