Ο Μπαράκ Ομπάμα, χάρισε απολαυστικές στιγμές με το αξεπέραστο χιούμορ του στο δείπνο των ανταποκριτών, όμως, το… σόου του δεν τέλειωσε εκεί.

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα διακωμωδεί τον εαυτό του αναζητώντας τρόπους απασχόλησης μετά τη… σύνταξη.

Αφού λοιπόν λήξει η θητεία του, ο Ομπάμα καταγράφεται να ψάχνει αγωνιωδώς εναλλακτικές για να απασχοληθεί, καταφεύγοντας για συμβουλές ακόμα και στον πρόεδρο της βουλής των Αντιπροσώπων, τον Ρεπουμπλικανό Τζον Μπένερ.

Aποφασίζει να βγάλει δίπλωμα οδήγησης για την αίτηση του οποίου στο αρμόδιο γραφείο χρειάζεται να περιμένει την σειρά του, όπου η υπάλληλος του ζητά πιστοποιητικό γέννησης με την γυναίκα να αμφιβάλλει για τη γνησιότητά του.

«Είναι πραγματικό», τονίζει ο Ομπάμα. «Είναι;», τον ρωτάει γεμάτη αμφιβολία η υπάλληλος.

Στη συνέχεια ο Ομπάμα καταγράφεται να περιεργάζεται το κινητό τηλέφωνο της συζύγου του, Μισέλ, σκαρώνοντας μία σκανδαλιά δίχως, όμως, να το αντιληφθεί.

Αφού τον «μαλώνει» η Μισέλ, του προτείνει να ζητήσει τη συμβουλή κάποιου που γνωρίζει, με τον Ομπάμα να δηλώνει: «Ξέρω με ποιον πρέπει να μιλήσω».

Η συνέχεια τον δείχνει να απολαμβάνει σε αίθουσα κινηματογράφου την ταινία κινουμένων σχεδίων «Toy Story» με τον πρόεδρο της βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ, ο οποίος του αποκαλύπτει μικρά καθημερινά μυστικά.

Το διασκεδαστικό βίντεο της… συνταξιοδότησής του καταλήγει με τον ίδιο να φοράει γυαλιά ηλίου και να περπατά αγέρωχος δίπλα στον Μπένερ, αλλά και την υπάλληλο που τον είχε ταλαιπωρήσει νωρίτερα, ενώ ακούγεται να λέει με ανακούφιση: «Ευτυχώς θα φοράω και φαρδιά τζιν γιατί αυτά τα στενά δεν τα αντέχω».