Καβαλώντας μία Harley Davidson, με δερμάτινη περιβολή και επικεφαλής ομάδας μοτοσικλετιστών ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν σήμανε την έναρξη της προεκλογικής του καμπάνιας.

Ο 58χρονος Πούτιν αποκάλεσε τους υπόλοιπους μοτοσικλετιστές «αδέλφια» συμμετέχοντας σε φεστιβάλ για την απελευθέρωση του Νοβοροσίσκ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο διοργανώθηκε πάνω σε ένα πλοίο της σοβιετικής εποχής αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας.

«Θέλω να μιλήσω σε σας, αδέλφια. Είναι ωραίο που δεν ξεχνάτε τους ήρωες του παρελθόντος. Αγόρια, κορίτσια, είστε υπέροχοι. Όχι μόνο περνάτε ωραία οδηγώντας τις μοτοσικλέτες σας αλλά το συνδυάζετε και με πατριωτικές πράξεις», είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Το κόμμα «Ενωμένη Ρωσία» του Πούτιν ελπίζει να εξασφαλίσει τα δύο τρία της πλειοψηφίας στην  ψηφοφορία του Δεκεμβρίου στη ρωσική Κάτω Βουλή, πλειοψηφία που θα του έδινε τη δυνατότητα να αλλάξει το Σύνταγμα.

Η προεκλογική καμπάνια άρχισε νωρίς, καθώς μόλις χθες ο Ρώσος πρόεδρος Ντιμίτρι Μεντβέντεφ υπέγραψε διάταγμα που έθετε ως ημερομηνία εκλογών την 4η Δεκεμβρίου.

Δείτε το βίντεο