Δικαιωμένος, αλλά όχι ικανοποιημένος δηλώνει ο ινδός ακτιβιστής Άνα Χαζάρε, ο οποίος ηγήθηκε της εκστρατείας κατά της διαφθοράς στη χώρα του. Η Βουλή της Ινδίας αποδέχθηκε το αίτημά του να εγκρίνει έναν αυστηρό νόμο για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Πριν από 12 ημέρες, ο Χαζάρε είχε αρχίσει απεργία πείνας και είχε δηλώσει ότι ήταν διατεθειμένος να πεθάνει για το σκοπό του. Μιλώντας σε χιλιάδες υποστηρικτές του στο Νέο Δελχί, ο 74χρονος Χαζάρε είπε ότι θα τερματίσει την απεργία πείνας, στην διάρκεια της οποίας έχασε επτά κιλά. «Κερδίσαμε μόνο την μισή μάχη. Η πλήρης νίκη δεν έχει έρθει ακόμα».

Μετά από οκτάωρη συνεδρίαση, ο υπουργός Οικονομικών Πρανάμπ Μούχερτζι δήλωσε ότι «το μεγαλύτερο μέρος της βουλής» αποδέχθηκε τα αιτήματα του Χαζάρε. «Το κοινοβούλιο μίλησε. . . η βούληση της βουλής είναι η βούληση του λαού», είπε ο πρωθυπουργός Μανμοάν Σινγκ.

Ο Χαζάρε δήλωσε πως εμπνεύστηκε την διαμαρτυρία από τον Μαχάτμα Γκάντι όταν άρχισε μια εκστρατεία μη-βίαιης πολιτικής ανυπακοής, που εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια.