Μια 24χρονη δασκάλα από το Μεξικό έχασε τη δουλειά της όταν το βίντεο με τον προκλητικό χορό της φορώντας το μπικίνι της έγινε viral και προκάλεσε την οργή των γονιών, σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής Sun.

Η νεαρή δασκάλα έκανε διακοπές σε ένα γνωστό θέρετρο στη Μπάχα Καλιφόρνια, πάνω από 600 χιλιόμετρα μακριά από το σχολείο που δίδασκε στη βόρεια μεξικανική πολιτεία της Σονόρα, όπου εργαζόταν για τρία χρόνια. Παρακινούμενη από φίλους, συμφώνησε να λάβει μέρος σε έναν διαγωνισμό χορού και κέρδισε παίρνοντας για έπαθλο 260 δολάρια. Η δασκάλα, η οποία είναι γνωστή μόνο ως Clarissa, μιλώντας στον τοπικό τύπο, κατηγόρησε τους πρώην εργοδότες της λέγοντας ότι θα πρέπει να συμβαδίσουν με τον 21ο αιώνα. Ερωτώμενη από την μεξικανική εφημερίδα Reforma δήλωσε:

jdhfg1

«Ήξερα ότι υπήρχαν κινητά τηλέφωνα και με μαγνητοσκοπούσαν, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν ότι αυτό θα γίνει viral, και έτσι κι αλλιώς, δεν έκανα τίποτα κακό. Ήταν ένας διαγωνισμός χορού, κάτι τέτοιο δεν με χαρακτηρίζει συγκεκριμένα ως άνθρωπο, το έκανα στον ελεύθερο χρόνο μου και ζούμε στον 21ο αιώνα. Δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβάμαι, δεν είμαι γυμνή, δεν κάνω σεξ, δεν παίρνω ναρκωτικά και δεν προσβάλλω κανέναν».

jdhfg3

Εξηγώντας τι συνέβη, ανέφερε ότι όταν επέστρεψε από διακοπές άρχισε να λαμβάνει αιτήματα φιλίας στα κοινωνικά της δίκτυα ενώ την κάλεσε σε συνάντηση ο επικεφαλής του σχολείου μαζί με έναν δικηγόρο, ζητώντας της να παραιτηθεί, ουσιαστικά απολύοντάς την για να «ηρεμήσουν τα πράγματα».

Ο λόγος της απομάκρυνσής της ήταν ότι πολλοί γονείς είχαν δει το βίντεο, που είχε δημοσιευτεί στο διαδίκτυο, την είχαν αναγνωρίσει και έκαναν έντονα παράπονα. Όπως μάλιστα είπε χαρακτηριστικά, δεν της έδωσαν καμία άλλη επιλογή και την έδιωξαν από το σχολείο ενώ η ίδια ένιωσε τέτοια πίεση ώστε έφυγε από τον χώρο όσο γινόταν πιο γρήγορα. «Είμαι άνθρωπος όπως όλοι και κάποιοι πιστεύουν ότι το επάγγελμά σου σε καθορίζει και δεν έχεις ζωή έξω από τη δουλειά σου, ότι δεν έχεις φίλους, οικογένεια ή ελεύθερο χρόνο».

jdhfg4

Η αντίδραση του σχολείου προκάλεσε αντιδράσεις και εκατοντάδες έχουν υπογράψει για να επανέλθει στη θέση της.

Δείτε το βίντεο με το χορό της που την έβαλε σε μπελάδες…