Στην  Βρετανική Βουλή  έφερε το  θέμα της επιστροφής  των Μαρμάρων του Παρθενώνα  το κόμμα των Σκοτσέζων εθνικιστών. Με κεντρικό μήνυμα «Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα»  τονίζουν πως «Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι οι Έλληνες θα είναι σε θέση να τα προστατεύσουν και να τα διατηρήσουν όπως πρέπει».

Στην αναφορά τους υπογραμμίζεται το δίκαιο, όπως το χαρακτηρίζουν αίτημα, των ελλήνων για την επιστροφή τους «Το κόμμα μας υποστηρίζει το ελληνικό αίτημα και μάλιστα ο προηγούμενος υπουργός Πολιτισμού στην τοπική κυβέρνηση της Σκοτίας, Μάικλ Ράσελ, είχε εκφραστεί με πάθος για τον επαναπατρισμό των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Θεωρούμε ότι οι Έλληνες είναι αναμφισβήτητα ικανοί και άξιοι να εκθέτουν και να συντηρούν σωστά τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Υποστηρίζουμε επίσης την άποψη ότι ο ελληνικός λαός έχει δίκιο να ζητάει την επιστροφή τους, που αποτελεί τον πλέον σημαντικό πολιτιστικό θησαυρό».

Μάλιστα με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την αρπαγή τους από τον λόρδο Έλγιν, η Βρετανική επιτροπή προγραμματίζει μέσα στους επόμενους μήνες σχετικές εκδηλώσεις  προκειμένου να προβάλλει το ελληνικό αίτημα στους πολίτες αλλά και τον πολιτικό κόσμο της Βρετανίας.