Στις «στραπατσαρισμένες» φτωχογειτονιές και τα γκέτο στο Μπουένος Άιρες, το ναρκωτικό paco βρίσκει πάντα τον τρόπο να φτάνει στα χέρια των πιο ευάλωτων εξαθλιωμένων ανθρώπων ακόμα και νεαρών παιδιών που μετά βίας φτάνουν τα 12 έτη.

Ο ιταλός φωτογράφος Valerio Bispuri ανέλαβε την πρόκληση να καταγράψει αυτά τα «φαντάσματα», να καταγράψει με το φακό του τις επιδράσεις που έχει το συγκεκριμένο ναρκωτικό στους χρήστες της ευρύτερης κοινότητας. Το ναρκωτικό, είναι γνωστό και ως η «κοκαΐνη των φτωχών», και φτιάχνεται από το υποπροϊόν παρασκευής της κοκαΐνης και αναμειγνύεται με τοξικές χημικές ουσίες – μερικές φορές ακόμα και με δηλητήριο για τρωκτικά. Καπνίζεται όπως το κρακ, χρειάζεται μόλις 30 δευτερόλεπτα για να δράσει και η επίδρασή του έχει ελάχιστη διάρκεια. Είναι τόσο δυνατό, που είναι τουλάχιστον 50 φορές πιο ισχυρό από την κοκαΐνη.

Οι περισσότερες από τις συγκεκριμένες φωτογραφίες, είναι από την Αργεντινή, αλλά ο Ιταλός κατέγραψε εικόνες και από μέρη όπως η Βραζιλία, η Παραγουάη, το Περού και η Κολομβία εκεί δηλαδή όπου το Paco «κυκλοφορεί». Για να προμηθευτεί κανείς την επικίνδυνη αυτή ουσία, χρειάζεται να δώσει ελάχιστα –κάτι λιγότερο από ένα δολάριο…

poormanda poorman1 poorman2 poorman3 poorman4 poorman5 poorman6 poorman7 poorman8 poorman9