O συνταξιούχος πια, πράκτορας της Dea και συγγραφέας του βιβλίου «Deal», Mike Vigil πέρασε περίπου 20 χρόνια ως μυστικός αστυνομικός στο Μεξικό και την Κολομβία. Ο ίδιος αποκαλύπτει στο παρακάτω βίντεο, πώς κατάφερνε και ξεγελούσε τους εμπόρους ναρκωτικών και κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους αλλά και πώς απέφευγε να δοκιμάζει ναρκωτικά όταν του προσέφεραν.

«Έμαθα πώς να ντύνομαι σαν και αυτούς, να μιλώ σαν και αυτούς, να συμπεριφέρομαι σαν κι αυτούς. Υποκρινόμουν ότι ήμουν αδίστακτος όσο οι ντίλερ. Όταν μου έλεγαν να δοκιμάσω ναρκωτικά, τους έλεγα ότι δεν αγγίζω το ”προίόν”. Ο απώτερος σκοπός μου είναι το κέρδος, έλεγα», αναφέρει ο Vigil και συνεχίζει: «Ήξεραν ότι αν είσαι χρήστης ναρκωτικών είσαι σε μειονεκτική θέση, γιατί συχνά, όταν κάποιος έπεφτε στα χέρια της αστυνομίας τα ”έπαιζε”και συχνά στρέφονταν και κατέθεταν εναντίον τους. Έτσι, οι διακινητές, δεν ήθελαν μπίζνες με ναρκομανείς».

Όσο για το πώς κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, εξηγεί:  «Για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη ενός εμπόρου, απαιτείται πολύς χρόνος. Περνάς μια δοκιμαστική περίοδο δίπλα τους. Θα σου ζητήσουν ”συστάσεις” με ποιους είχες δουλέψει στο παρελθόν κλπ. Εγώ τους έλεγα ονόματα ανθρώπων που ήταν ήδη νεκροί, που δεν θα μπορούσαν να πιστοποιούσαν τα λεγόμενά μου…»,καταλήγει.

drugs2