Η 9χρονη μαθήτρια με το όνομα Noelia βρισκόταν σε εκδρομή με το σχολείο της σε παραλία σε βορειοδυτική ακτή της Ισπανίας όταν βρήκε ένα μπουκάλι μπύρας και μέσα σε αυτό ένα γράμμα. Το γράμμα, το οποίο ήταν ακόμη σε καλή κατάσταση, ήταν γραμμένο στα αγγλικά από μια γυναίκα με το όνομα Katie προς τον φίλο της Craig, η οποία του έγραφε πόσο πολύ της λείπει. Δεν υπάρχει καμιά αναφορά ή ένδειξη για το πώς ο άνδρας πέθανε αλλά τα λόγια της γυναίκας στο γράμμα είναι σπαρακτικά.

«Πέρασε καιρός από τότε που σε είδα αλλά ακόμη δεν είναι εύκολο. Μου λείπεις συνεχώς. Ο θάνατός σου μου έχει δώσει ένα μάθημα για τη ζωή και πώς οφείλουμε όλοι να ζούμε. Υπάρχει τόση ομορφιά και ένα θαύμα στον κόσμο και ποτέ δεν κατάφερες να τα δεις», αναφέρει.

messageaja2

Σε άλλο σημείο της επιστολής αναφέρει επίσης: «Σε παρακαλώ δέξου τα μάτια μου και τις εμπειρίες μου σαν δικά σου. Έχω δει τόσα καταπληκτικά πράγματα ήδη. Το μόνο που εύχομαι είναι να ήσουν εδώ να μοιραστούμε τις περιπέτειες. Ελπίζω να υπάρχει ομορφιά και δέος όπου κι αν είσαι γιατί αξίζεις να έχεις ομορφιά στη ζωή σου αφού έφερες εσύ τόση στη ζωή των άλλων. Ελπίζω να γνωρίζεις ότι όπου κι αν βρίσκεσαι, έχεις αγαπηθεί από τόσους πολλούς ανθρώπους. Από εμένα, τους γονείς σου, τον αδερφό σου και όλους τους φίλους σου. Θέλω να ξέρεις ότι δεν έχει σημασία πριν πόσο καιρό σε είδα τελευταία φορά, θα σε αγαπάω για πάντα. Πάντα θα μου λείπεις και ποτέ δεν θα σε ξεχάσω.» Η Katie καταλήγει λέγοντας ότι αφού πιει την μπύρα, θα βάλει το γράμμα μέσα στο μπουκάλι της και θα το πετάξει στον ωκεανό ελπίζοντας ότι κάποτε κάποιος θα το βρει και κλείνει λέγοντας «Ελπίζω να είσαι σε ένα πανέμορφο μέρος. Αναπαύσου εν ειρήνη για πάντα. Katie».

messageaja3

Η μόνη ένδειξη για την ταυτότητα της Katie είναι ότι αποκαλύπτει ότι έγραψε την επιστολή σε ένα σκάφος «στη μέση του Ατλαντικού» με κατεύθυνση προς την Ισπανία.

messageaja4

Η 9χρονη εξερευνούσε την παραλία με τους φίλους της στη σχολική εκδρομή με μια περιβαλλοντική οργάνωση όταν ανακάλυψε το μπουκάλι. Μάλιστα ο αρχηγός της εκδρομής είχε αστειευτεί νωρίτερα με το ενδεχόμενο να βρουν ένα μπουκάλι στην παραλία με κάποιο μήνυμα μέσα σε αυτό. Δεν περίμενε βέβαια να συμβεί στην πραγματικότητα. Η ανακάλυψη της Noelia δημοσιεύτηκε σε διάφορες ισπανικές εφημερίδες αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει πέσει φως στη μυστηριώδη γυναίκα που έγραψε το γράμμα.

messageaja1