Τουρκικό δικαστήριο διέταξε τη σύλληψη υπόπτου για τη βομβιστική επίθεση του περασμένου Σαββάτου στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, που αποδόθηκε στο Ισλαμικό Κράτος και στοίχισε τη ζωή πέντε ανθρώπων, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, Dogan.

Από την ισχυρή έκρηξη στην οδό Ιστικλάλ σκοτώθηκαν τρεις Ισραηλινοί τουρίστες και ένας Ιρανός, όπως και ο βομβιστής. Πρόκειται για έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους στην Κωνσταντινούπολη, με καταστήματα, εστιατόρια αλλά και πολλές διπλωματικές αντιπροσωπείες ξένων χωρών.

Ένας άντρας, ο οποίος φέρεται να ήταν σε επαφή με τον βομβιστή, συνελήφθη στη νότια πόλη Γκαζιεντέπ και μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη, όπου δικαστήριο διέταξε την κράτησή του, μεταδίδει το Dogan.

Περισσότεροι από 80 άνθρωποι έχουν χάσει φέτος τη ζωή τους από τις βομβιστικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα. Οι Κούρδοι αντάρτες ανέλαβαν την ευθύνη για δύο βομβιστικές επιθέσεις στην Άγκυρα, ενώ οι αρχές κατηγορούν το Ισλαμικό Κράτος για τις δύο επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη.