Ο Ναζίμ Λαχράουι, καταζητούμενος για τις επιθέσεις του Παρισιού και ένας από τους επικεφαλής κατασκευαστές εκρηκτικών μηχανισμών του ISIS, είναι ο τρίτος από τους δράστες των επιθέσεων στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών που διαφεύγει, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα DH.

Το DNA του Λαχράουι βρέθηκε σε σπίτια που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, και ταξίδεψε τον Σεπτέμβριο με τον συλληφθέντα Σάλαχ Αμπντεσλάμ.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως οι δύο βομβιστές αυτοκτονίας που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών χθες το πρωί ήταν οι αδελφοί Χαλίντ και Μπραχίμ Ελ Μπακράουι, κάτοικοι Βρυξελλών, γνωστοί στην αστυνομία για ποινικά αδικήματα.

Οι βελγικές αστυνομικές αρχές διεξάγουν επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του τρίτου άντρα που συνόδευε τους δύο βομβιστές πριν αυτοί ενεργοποιήσουν τους βομβιστικούς μηχανισμούς που έφεραν εντός του αεροδρομίου των Βρυξελλών.

Ο φυγάς είχε ταξιδέψει στην Ουγγαρία το Σεπτέμβριο μαζί με τον Αμπντεσλάμ.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του δεν περιορίζονται στο Βέλγιο, ενώ η αστυνομία εκτιμά ότι ενδεχομένως να βρίσκεται στο δρόμο για τη Μεγάλη Βρετανία.

Οπως μεταδίδει το Sky news ο Λαχράουι ήταν αυτός που έφτιαξε τις βόμβες που χρησιμοποιήθηκαν στο μακελειό του Παρισιού το Νοέμβριο και το DNA του είχε βρεθεί στις ζώνες με τα εκρηκτικά που φορούσαν οι βομβιστές στο Μπατακλάν και το Σταντ ντε Φρανς. Οι αρχές γνώριζαν ήδη από την Δευτέρα, μια ημέρα πριν από τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες ποιος ήταν ο ύποπτος και ότι είχε ταξιδέψει στην Ουγγαρία τον Σεπτέμβριο με τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ.