Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Κάρολος έφτασε στο Βελιγράδι συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα. Στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου το πριγκιπικό ζεύγος υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί σε χώρες των Βαλκανίων ο πρίγκιπας Κάρολος. Στη σερβική πρωτεύουσα θα παραμείνει δύο ημέρες και εκτός από τις συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία θα συναντηθεί επίσης με τον Πατριάρχη των Σέρβων Ειρηναίο και τους θρησκευτικούς ηγέτες άλλων δογμάτων.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγος του αμέσως μετά την άφιξη τους επισκέφτηκαν το προεδρικό μέγαρο, όπου τους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς και η σύζυγος του Ντράγκιτσα, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Σήμερα το απόγευμα θα ξεναγηθούν σε αξιοθέατα του Βελιγραδίου και θα επισκεφτούν τον ορθόδοξο ναό του Αγίου Σάββα. Ο πρίγκιπας Κάρολος θα επισκεφτεί επίσης το συμμαχικό νεκροταφείο από τον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο στο Βελιγράδι και θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων του βρετανικού στρατού. Αύριο το βρετανικό πριγκιπικό ζεύγος θα επισκεφτεί το βασιλικό παλάτι, όπου θα τους υποδεχθούν ο διάδοχος του σερβικού θρόνου πρίγκιπας Αλέξανδρος και η ελληνικής καταγωγής σύζυγος του Κατερίνα.

Η προώθηση της ειρήνης και της συνεργασίας των χωρών της περιοχής και η σύσφιξη των σχέσεων με την Μεγάλη Βρετανία είναι ο στόχος της περιοδείας του πρίγκιπα Καρόλου στα δυτικά Βαλκάνια, αναφέρεται σε ανακοινωθέν που εξέδωσε η βρετανική πρεσβεία στο Βελιγράδι.