Ένα τμήμα από μια φυλακή στη νότια Κίνα έχει γίνει ένα τουριστικό αξιοθέατο, με τους ανθρώπους να πηδούν τα κάγκελα για τον πιο απίθανο λόγο. Μόνο και μόνο για να δουν τις ανθισμένες ροδακινιές σύμφωνα με τοπική εφημερίδα όπως μεταφέρει το businessinsider.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα χιλιάδες άνθρωποι έχουν επισκεφθεί τη φυλακή στην πόλη Γκουιλίν  για να δουν το εκπληκτικό θέαμα από τα ανθισμένα δέντρα στις εγκαταστάσεις ασφαλείας. Στους επισκέπτες απαγορεύθηκε η είσοδος στην περιοχή την περασμένη Πέμπτη λόγω περιπτώσεων ανθρώπων που έκοβαν κλαδιά ή μόλυναν το σημείο, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που εξακολουθούν να πηγαίνουν, πηδώντας πάνω από ένα φράχτη για να μπουν μέσα και να δουν τις ροδακινιές σύμφωνα με τα τοπικά μέσα. Ο αριθμός των επισκεπτών έφθασε αυτό το μήνα τις 10.000.

Οι ροδακινιές καλύπτουν μια έκταση περίπου 30 στρεμμάτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μια γυναίκα που σκαρφάλωσε πάνω από τον τοίχο της φυλακής σύμφωνα με έναν αξιωματικό που ήρθε να την σταματήσει και του είπε ότι είχε κάνει μια μεγάλη διαδρομή από το κέντρο της πόλης και πραγματικά ήθελε να δει τα όμορφα άνθη. Ισχυρή αστυνομική δύναμη φυλά την είσοδο της φυλακής για να σταματούν οι επισκέπτες. Ταυτόχρονα έχουν τοποθετηθεί αφίσες απ’ έξω οι οποίες ενημερώνουν τους επισκέπτες ότι δεν μπορούν να εισέλθουν στο χώρο.

Οι ροδακινιές φυτεύτηκαν το 2006 και επισκέπτες συρρέουν μόλις ανθίζουν για να τις θαυμάσουν. Πλέον απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος και μπορεί να μπει κάποιος μόνο με έγγραφη άδεια από το προσωπικό της φυλακής. Σίγουρα δεν περίμενε κανείς τέτοιες εικόνες, δηλαδή να πηδάει κανείς τα κάγκελα όχι για να βγει αλλά για να μπει και να θαυμάσει το αξιοθέατο.

f2