Η είδηση προκάλεσε παγκόσμιο σοκ και ενδιαφέρον, αλλά πολλά τηλεοπτικά δίκτυα της Ρωσίας δεν τη μετέδωσαν. Πρόκειται για την υπόθεση της γκουβερνάντας που συνελήφθη χθες Δευτέρα ενώ κυκλοφορούσε στο δρόμο κραδαίνοντας το κεφάλι ενός παιδιού, το οποίο φέρεται να δολοφόνησε.

Το Κρεμλίνο, τώρα, έσπευσε σήμερα στο πλευρό των μεγάλων αυτών τηλεοπτικών δικτύων.

«Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, τα τηλεοπτικά δίκτυα αποφάσισαν να μην μεταδώσουν αυτή την φρικτή τραγωδία» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι οι αρχές δεν προχώρησαν σε κανενός είδους σύσταση για το ζήτημα αυτό.

«Μου φαίνεται πως δεν μπορούμε παρά να υποστηρίξουμε αυτή την απόφαση των τηλεοπτικών δικτύων, διότι (οι λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης) είναι ενδεχομένως πάρα πολύ φρικιαστικές για να μεταδοθούν από την τηλεόραση» προσέθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, αυτή η επιλογή των διοικήσεων των τηλεοπτικών δικτύων συνάδει με τις διεθνείς πρακτικές κι εμπίπτει στην «κριτική ματιά» που οφείλουν να έχουν τα τηλεοπτικά δίκτυα.

Πολλά τηλεοπτικά δίκτυα αναφέρθηκαν στην υπόθεση όχι όμως τα δίκτυα εθνικής εμβέλειας.

Χθες Δευτέρα μία γκουβερνάντα κυκλοφορούσε κοντά σε έναν σταθμό του μετρό στη βορειοδυτική Μόσχα κραδαίνοντας το κομμένο κεφάλι ενός παιδιού, ενώ φώναζε ότι ήταν «τρομοκράτισσα». Η γυναίκα αυτή συνελήφθη.

«Σιχαίνομαι τη Δημοκρατία. Είμαι τρομοκράτισσα. Θέλω τον θάνατό σας» έλεγε η γυναίκα, όπως ακούγεται στο βίντεο που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο 360.

Η ρωσική Δικαιοσύνη αναμένεται να αποφασίσει αύριο Τετάρτη σχετικά με το αν η γυναίκα θα προφυλακιστεί.

Ο θάνατος του παιδιού προκάλεσε σοκ στους Μοσχοβίτες, οι οποίοι απόθεσαν σήμερα λουλούδια κοντά στον σταθμό του μετρό όπου η γυναίκα συνελήφθη.

Πολλές προσωπικότητες της ρωσικής πολιτικής σκηνής, που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, άσκησαν κριτική σήμερα στα τηλεοπτικά δίκτυα, υποστηρίζοντας ότι θα μετέδιδαν με κάθε λεπτομέρεια ένα τόσο ειδεχθές έγκλημα εάν διαπραττόταν σε μία χώρα της Δύσης.

Άλλοι επισήμαναν ότι το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Pervyi Kanal δεν είχε τέτοιου είδους ενδοιασμούς όταν μετέδιδε ένα ρεπορτάζ σχετικά με την υποτιθέμενη σταύρωση ενός 3χρονου αγοριού από Ουκρανούς στρατιώτες στην ανατολική Ουκρανία, το 2014.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, τα τηλεοπτικά δίκτυα Rossiya 1, Pervyi Kanal και NTV δεν προέβησαν σε κανένα σχόλιο.