Είναι μια συγκινητική σκηνή που μπορεί να φέρει δάκρυα σε κάθε γονιό. Οι δυο γονείς του Milo τον κρατούν αγκαλιά, στα πρόσωπά τους η συγκίνηση είναι ολοφάνερη καθώς είναι η πρώτη φορά που βλέπουν και παίρνουν στα χέρια τους το γιο τους.

Οι δυο γονείς του Milo είναι άνδρες.

Το 2014, η φωτογραφία των BJ Barone και Frankie Nelson από το Τορόντο να αγκαλιάζουν το νεογέννητο γιο τους έγινε viral.

«Μάλλον έχει κυκλοφορήσει σε όλες τις χώρες», τόνισε η Lindsay Foster που την έβγαλε. Η ίδια είναι φίλη της παρένθετης μητέρας που έφερε τον Milo στον κόσμο.

Δεν ήταν όμως όλα τα σχόλια θετικά, καθώς πολιτικοί στην Ιρλανδία και την Ιταλία χρησιμοποίησαν τη φωτογραφία αυτή στις καμπάνιες τους κατά του δικαιώματος ομόφυλων ζευγαριών να γίνουν γονείς και να αποκτούν παιδιά με παρένθετη μητέρα.

«Ο ξάδελφός μου στην Ιταλία μού έστειλε μήνυμα πως μιλούν για μας στην τηλεόραση και δείχνουν τη φωτογραφία μας», είπε ο Barone.

Το συντηρητικό ιταλικό κόμμα Fratelli d’Italia-Alleanza Nazionale και η νεολαία του βρήκαν online τη φωτογραφία και τη χρησιμοποίησαν, χωρίς άδεια, στην εκστρατεία τους κατά της δυνατότητας ομόφυλων ζευγαριών να γίνουν γονείς.

Αυτό έγινε πριν δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τον Barone. Την περασμένη εβδομάδα το ζευγάρι έμαθε μέσω Twitter πως η ανεξάρτητη Ιρλανδή πολιτικός Mary Fitzgibbon είχε χρησιμοποιήσει τη φωτογραφία τους ενόψει των εκλογών της 26ης Φεβρουαρίου.

Η Fitzgibbon είναι κατά της δυνατότητας ομόφυλα ζευγάρια να αποκτούν παιδιά μέσω παρένθετης μητρότητας.

«Ήταν για τα γκέι ζευγάρια, άνδρες, που αποκτούν παιδιά, επειδή (υποτίθεται) πως αρνούμαστε το δικαίωμα του παιδιού να έχει μητέρα», εξηγεί ο Barone.

«Για όλα όσα παλέψαμε, όλα όσα υποστηρίξαμε… τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, το δικαίωμα των πατεράδων να έχουν παιδιά. Τώρα η φωτογραφία χρησιμοποιείται για το ακριβώς αντίθετο», προσθέτει.

Η Foster ανέβασε τις φωτογραφίες με το υδατογραφημά της στη σελίδα της στο Facebook το 2014.

«Το ότι η Fitzgibbon, που δεν κέρδισε την έδρα στις Ιρλανδικές εκλογές, χρησιμοποίησε τη φωτογραφία είναι άδικο για τον Frankie και τον BJ», τονίζει η φωτογράφος.

Ο Barone είπε στην εφημερίδα The Star πως αντάλλαξε αρκετά tweet με την Ιρλανδή πολιτικό, για να της εξηγήσει πως ο Milo δέχεται πάρα πολλή αγάπη, ακόμα και χωρίς μητέρα.

«Κι εγώ προσκάλεσα τη Mary», προσθέτει ο Barone, «της είπα, ξέρεις κάτι, θα χαρούμε να έρθεις στο Τορόντο και να γνωρίσεις την οικογένειά μας. Και να δεις πως ένα παιδί δεν χρειάζεται να έχει μία μητέρα κι έναν πατέρα».

Ο Nelson, στο ίδιο μήκος κύματος, λέει πως θα ήθελε όλοι οι επικριτές τους να τους επισκεφθούν και να γνωρίσουν τον Milo.

«Είναι ένα από τα πιο χαρούμενα αγόρια που έχεις δει ποτέ», εξηγεί, «δεν μπορώ να καταλάβω πώς του λείπει κάτι».

Οι μπαμπάδες λένε πως προσπαθούν να βλέπουν τη θετική πλευρά αυτού του «επεισοδίου» της ζωής τους.

«Ελπίζουμε να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με την παρένθετη μητρότητα και τα ομόφυλα ζευγάρια», τόνισε ο Barone. «Πολλοί άνθρωποι δεν είναι ανήμεροι, έτσι δεν είναι; Οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο πως η οικογένεια είναι οικογένεια».