Το 73% των Γερμανών θεωρεί ότι είναι σημαντικό η Βρετανία να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ το 23% δεν έχει την ίδια γνώμη, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Η δημοσκόπηση Politbarometer για τη γερμανική δημόσια ραδιοτηλεόραση ZDF διενεργήθηκε από τις 16 έως τις 18 Φεβρουαρίου και δημοσιοποιείται σήμερα, καθώς ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της νύχτας συζητώντας στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ που διεξάγεται στις Βρυξέλλες με εταίρους που είναι αποφασισμένοι να περιορίσουν τις παραχωρήσεις τις οποίες θα κάνει η ΕΕ προκειμένου να βοηθήσει να παραμείνει η Βρετανία στην 28μελή Ένωση.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι εξακολουθεί να μην υπάρχει συμφωνία προσερχόμενος και πάλι στις διαπραγματεύσεις της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών για να αποφευχθεί η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Σημειώσαμε κάποια πρόοδο, αλλά εξακολουθεί να μην υπάρχει συμφωνία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός έπειτα από μία μακρά νύκτα διαπραγματεύσεων επί των μεταρρυθμίσεων που ζητά στη σχέση του Λονδίνου με την Ενωση.