«Προς το παρόν, έχουμε κάνει κάποια πρόοδο, αλλά μένουν να γίνουν πολλά ακόμα» είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ για τις διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας ώστε να παραμείνει αυτή μέλος της Ε.Ε.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι οι ηγέτες της ΕΕ έχουν την πολιτική βούληση να παραμείνει η Βρετανία στην Ένωση, πρόσθεσε ωστόσο ότι η σύναψη μιας συμφωνίας θα είναι δύσκολη για πολλές χώρες.

Ο Τουσκ σχεδίαζε να παρουσιάσει μια πρόταση συμφωνίας στους 28 ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, αλλά άλλοι αξιωματούχοι είπαν ότι τα χρονικά περιθώρια είναι στενά.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι εξέφρασε την απαισιοδοξία του όσον αφορά την υπογραφή συμφωνίας με νέους όρους συμμετοχής στην ΕΕ για τη Βρετανία, λέγοντας στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της πρώτης μέρας ότι «είχαν παρθεί κάποια μικρά βήματα προς τα εμπρός για την μετανάστευση, και μερικά βήματα προς τα πίσω για τη συμφωνία περί της Βρετανίας».

«Πάντα πιστεύω, αλλά είμαι λίγο λιγότερο αισιόδοξος από ό,τι όταν ήρθα στη Σύνοδο Κορυφής», είπε, όταν ρωτήθηκε αν έβλεπε πιθανή μια συμφωνία μέχρι το τέλος των εργασιών της Συνόδου σήμερα.