Ένα αγόρι έξι ετών με δείκτη νοημοσύνης όσο και του Αϊνστάιν έχει γίνει ένα από τα νεότερα μέλη της Mensa. Ο Sherwyn Sarabi έχει δείκτη νοημοσύνης τουλάχιστον 160, γεγονός που τον εντάσσει σε μια «ελίτ ομάδα» η οποία περιλαμβάνει επίσης τον Στήβεν Χώκινγκ.

O 6χρονος, σύμφωνα με τη βρετανική Mirror, διαβάζει για να δώσει εξετάσεις πιστοποίησης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (GCSE) στα μαθηματικά, ενώ έχει περάσει και στην πέμπτη βαθμίδα στα μαθήματα πιάνου.

Η μαμά του εξάχρονου αποκαλύπτει: «Κάνουμε πολύ δουλειά και εκτός σχολείου καθώς ό,τι κάνει στο σχολείο δεν είναι αρκετό γι’ αυτόν. Θέλει να διδάσκεται και να μαθαίνει γιατί αλλιώς βαριέται. Παρόλο που τα μαθηματικά είναι το αγαπημένο του μάθημα τα πάει καλά με ό,τι ασχολείται, είναι επίσης πολύ καλός στη μουσική».

Sherwyn2

Ο ίδιος, όταν ρωτήθηκε, σημείωσε: «Εγώ πάντα αγαπούσα τα μαθηματικά. Μου αρέσουν τα πάντα σχετικά με αυτά, ειδικά η άλγεβρα. Είναι δύσκολο να εξηγήσω γιατί μπορώ να το κάνω αυτό μου βγαίνει φυσικά. Νομίζω ότι θα ήθελα να γίνω ένας μαθηματικός όταν μεγαλώσω, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το τι θέλω να κάνω ακριβώς ακόμα. Εγώ απλά αισθάνομαι ότι δοκιμάζομαι αρκετά από το δάσκαλό μου αλλά και έξω από το σχολείο. Μου αρέσει επίσης το ποδόσφαιρο και η μουσική. Λατρεύω να είμαι πάντα απασχολημένος».

Η μητέρα του πρόσφατα έγραψε ένα βιβλίο για το πώς να μεγαλώσεις ένα παιδί- ιδιοφυΐα. Το βιβλίο αναφέρεται στο το πώς να προσφέρει ένα γονιός τη σωστή υποστήριξη όταν έχει ένα χαρισματικό παιδί, τη σημασία των τεστ IQ και αν πρέπει να παρακάμψουν τάξεις στο σχολείο, και άλλα θέματα.

«Όταν κατάλαβα ότι ήταν προικισμένος ήμουν τόσο μπερδεμένη. Μάθαινε γρήγορα σε όλη του τη ζωή. Όταν ο ίδιος ήταν ενός έτους ήξερε τα χρώματα, στην ηλικία των δύο θα μπορούσε να αναφέρει όλες τις χώρες σε ένα χάρτη και στην ηλικία των τεσσάρων «σκόραρε» στο τεστ IQ», είπε η μητέρα του και αποκάλυψε ότι χρειάστηκε να διαβάσει πολλά βιβλία για να τον βοηθήσει. Και γι’ αυτό το λόγο σκέφτηκε να γράψει ένα βιβλίο για να βοηθήσει άλλους γονείς με χαρισματικά παιδιά.