Οι αντίπαλοι του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έστειλαν στους αντάρτες νέα εφόδια πυραύλων εδάφους για να αντιμετωπίσουν την επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων, με την υποστήριξη των ρωσικών αεροσκαφών, κοντά στο Χαλέπι, ενισχύοντας την υποστήριξη ως απάντηση στην επίθεση, ανέφεραν χθες δύο διοικητές δυνάμεων ανταρτών.

Οι διοικητές δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι πύραυλοι με βεληνεκές 20 χιλιομέτρων εστάλησαν σε «άριστες ποσότητες» ως απάντηση της επίθεσης που έχει κόψει τις γραμμές εφοδιασμού των ανταρτών από τα τουρκικά σύνορα προς τα μέρη της πόλης του Χαλεπίου που ελέγχουν οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

«Αποτελεί άριστη επιπλέον δύναμη πυρός για μας», δήλωσε ένας εκ των διοικητών που αρνήθηκε να κατονομαστεί. Ο δεύτερος διοικητής ανέφερε πως οι πύραυλοι χρησιμοποιούνται για να πλήξουν θέσεις των δυνάμεων του στρατού πέρα από την γραμμή του μετώπου.

Ενώ οι πύραυλοι Grad υπολείπονται των αναγκών των ανταρτών για αντιαεροπορικά συστήματα, ένας εκ των διοικητών δήλωσε πως έχουν «σημαντική επίδραση στις θέσεις της οπισθοφυλακής του στρατού».