Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Φρανκφούρτη, Γερμανία. Χρηματιστές ντύθηκαν «μασκαράδες»

EIKONES1

Χρηματιστές στη Φρανκφούρτη ντύθηκαν… μασκαράδες και πήγαν στο γραφείο. Και παρότι οι ίδιοι το έκαναν για να γιορτάσουν τη Shrove Tuesday, οι υπόλοιποι δεν συμμερίζονταν τη χαρά τους, δεδομένου ότι οι ευρωπαϊκές αγορές κατακρημνίστηκαν την εβδομάδα που πέρασε.

Αθήνα, Ελλάδα. Αγρότες μαινόμενοι κατά των αστυνομικών

EIKONES2

Τον γύρο του κόσμου έκαναν μέσω του Reuters τα επεισόδια μεταξύ αγροτών και αστυνομικών την Παρασκευή στην Αθήνα. Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όταν ομάδα αγροτών επιχείρησε να απωθήσει τις δυνάμεις των ΜΑΤ και να προχωρήσει σε κατάληψη.

Otepaa, Εσθονία. Εκκεντρικές συμμετοχές στον Μαραθώνιο Σάουνας

EIKONES3

Έναν κάπως παράξενο στόχο είχαν οι περισσότεροι από χίλιοι συμμετέχοντες στον «μαραθώνιο σάουνας» που διοργανώθηκε στην Εσθονία: να μπουν σε όσες περισσότερες σάουνες μπορούσαν μέσα σε μία μέρα. Σχεδόν όλοι χάρισαν στους φωτογράφους μοναδικές εμφανίσεις!

Shaanxi, Κίνα. Συνεχίζονται οι εορτασμοί για το κινεζικό νέο έτος

EIKONES4

Ένας μεταμφιεσμένος άνδρας, φορώντας ξυλοπόδαρα συμμετέχει στους εορτασμούς για την κινεζική πρωτοχρονιά στην επαρχία Shaanxi.

Charlton-on-Otmoor, Βρετανία. Ψαρόνια σε τέλειο σχηματισμό

EIKONES5

Χιλιάδες ψαρόνια πετούν σε σχηματισμό καθώς επιστρέφουν στη φωλιά τους κατά το σούρουπο κοντά στη μικρή πόλη του Osxordshire, Charlton-on-Otmoor, στη νότια Αγγλία.

Δαμασκός, Συρία. Η πείνα θερίζει τη Δούμα

EIKONES6

Ένα μικρό κορίτσι ζητά λίγο φαγητά ή λίγα χρήματα από έναν περαστικό, ενώ ο πατέρας της βρίσκεται πλάι της και πάνω σε αναπηρικό καροτσάκι.

Καντούνα, Νιγηρία. Η ζωή εν μέσω σφοδρών συγκρούσεων

EIKONES7

Ο άντρας της φωτογραφίας μόλις έχει τελειώσει από τη δουλειά του, έχει φορτώσει το τσεκούρι του στον ώμο και επιστρέφει σπίτι του, περνώντας μπροστά από κατοικίες που έχουν «θερίσει» οι σφαίρες από τις πρόσφατες συγκρούσεις μεταξύ σιιτών και του στρατού στην Καντούνα της Νιγηρίας.

Σιλιγκούρι, Ινδία. Ελέφαντας κατέστρεψε ολοσχερώς την πόλη

EIKONES8

Πανικό έσπειρε ένας μη εξημερωμένος ελέφαντας στην πόλη Σιλιγκούρι στην ανατολική Ινδία που κατέστρεψε 100 σπίτια και δεκάδες καταστήματα.

Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία. Το καρναβάλι αψηφά τον ιό Ζίκα

EIKONES9

Χορός και γλέντι στήθηκαν στους δρόμους του Ρίου παρά τις προειδοποιήσεις πως οι παραδοσιακές στολές του καρναβαλιού θα συμβάλουν στην εξάπλωση του ιού Ζίκα. Καρναβαλιστές και θεατές που συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή της Βραζιλίας δεν εγκατέλειψαν φέτος τις παραδόσεις.

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ. Η μεγαλύτερη επιστημονική ανακάλυψη του αιώνα

EIKONES10

Η μεγαλύτερη, μέχρι στιγμής, επιστημονική ανακάλυψη του αιώνα: Ανιχνεύτηκαν κύματα βαρύτητας, αυτές οι ασθενικές διακυμάνσεις που είχε προβλέψει ο Αλβέρτος Αϊνστάιν πριν από έναν αιώνα. Το φαινόμενο προήλθε από δύο μαύρες τρύπες οι οποίες συγκρούστηκαν μεταξύ τους 1,3 δισεκατομμύριο έτη φωτός μακριά από τη Γη.