Μια απίστευτη ιστορία εξαφάνισης λύθηκε μετά από 30 ολόκληρα χρόνια και μάλιστα χωρίς να υπάρχουν πολλές ελπίδες από τους οικείους του εξαφανισμένου. Ο Edgar Latulip ήταν 21 ετών όταν εξαφανίστηκε από το σπίτι του στο Kitchener στο Οντάριο, τον Σεπτέμβριο του 1986 σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror.

Ο νεαρός άνδρας που υποβαλλόταν σε θεραπεία σε νοσοκομείο της περιοχής μετά από απόπειρα αυτοκτονίας εξαφανίστηκε και η αστυνομία τότε πίστεψε ότι μπορεί ακόμα και να έχει ταξιδέψει στους Καταρράκτες του Νιαγάρα για να αυτοκτονήσει σύμφωνα με το Guelph Mercury.

Η μητέρα του, Sylvia Wilson, φοβόταν για το γιο της, ο οποίος είχε διανοητικά την ηλικία ενός μικρού παιδιού, ότι μπορεί να είχε κακοποιηθεί ή σκοτωθεί κατά λάθος. Μιλώντας μάλιστα πριν από μόλις δύο χρόνια, είπε: «Όταν ο Edgar εξαφανίστηκε, αρρώστησα και πήρα άδεια από την δουλειά μου. Ήμουν κοντά σε έναν νευρικό κλονισμό. Έχοντας μια απάντηση για το τι έγινε θα σήμαινε μια ολοκλήρωση σε όλο αυτό».

Η απάντηση που ζητούσε η μητέρα τελικά ήρθε μόλις την περασμένη Τετάρτη όταν η αστυνομία αποκάλυψε ότι ο Latulip ήταν ζωντανός και καλά στη υγεία του και ζούσε μόλις 130 χιλιόμετρα μακριά από εκεί που είχε εξαφανιστεί.

Ο 50χρονος πλέον είχε σύμφωνα με το δημοσίευμα μια ξαφνική αναλαμπή τον Ιανουάριο και είπε σε μια κοινωνική λειτουργό ποιος ήταν. Ένα τεστ DNA που ακολούθησε επιβεβαίωσε τα λεγόμενά του. Η μητέρα του η κυρία Wilson είπε στο CTV News ότι δεν είχε ακόμη μιλήσει με τον γιο της, αλλά ήταν συγκλονισμένη που έμαθε ότι ήταν ζωντανός.

Οι αρχές πιστεύουν ότι ο Latulip είχε υποστεί κάποιου είδους τραυματισμό στο κεφάλι που τον έκανε να χάσει τη μνήμη του. Ο ντετέκτιβ Duane Gingerich είπε μάλιστα στο CTV News: «Είναι η μόνη περίπτωση, απ’ όσο ξέρω, όπου καταφέραμε να βρούμε κάποιον που έλειπε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.»