Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 510 εξόδους αεροπορικών επιδρομών κατά στόχων στη Συρία κατά την εβδομάδα 4-11 Φεβρουαρίου, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, σημειώνοντας ότι κατά τις επιδρομές αυτές, καταστράφηκαν περίπου 1.900 στόχοι.

Οι επιχειρήσεις αεροπορικού βομβαρδισμού που διεξάγει η ρωσική αεροπορία, με έμφαση στη βορειοδυτική Συρία και στην ευρύτερη περιοχή του Χαλεπίου, έχουν βρεθεί στο επίκεντρο κριτικής από τις διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Οι οργανώσεις υποστηρίζουν ότι οι βομβαρδισμοί δυσχεραίνουν την αποτελεσματική λειτουργία των ανθρωπιστικών διαδρόμων, καθιστώντας δύσκολη τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά και επιτείνοντας το προσφυγικό κύμα προς την Τουρκία.

Στο μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι αμερικανικά αεροσκάφη βομβάρδισαν χθες το Χαλέπι, καθώς μετά το βομβαρδισμό, είχε υποστηριχτεί από την αμερικανική πλευρά ότι η επιχείρηση αυτή είχε πραγματοποιηθεί από ρωσικά μαχητικά, σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι δύο αμερικανικά αεροσκάφη εγγύς υποστήριξης A-10 τα οποία απογειώθηκαν από την Τουρκία, κατέστρεψαν στόχους στο Χαλέπι. Ο ίδιος εκπρόσωπος τόνισε ότι ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου είχε κατηγορήσει τη Ρωσία για το βομβαρδισμό δύο νοσοκομείων χθες, στο Χαλέπι, επισημαίνει το TASS.