Στη Δαμασκό έφτασε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, προκειμένου να ζητήσει από το σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ να σταματήσει η βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων.

Τον Νταβούτογλου υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο της Δαμασκού ο σύρος υφυπουργός Εξωτερικών και ο πρέσβης της Τουρκίας στη Συρία.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δηλώσει ότι εξαντλείται η υπομονή του σε σχέση με τη «βαναυσότητα» της καταστολής στη Συρία και ότι ο Νταβούτογλου πρόκειται να παραδώσει «αποφασιστικό μήνυμα» στη Δαμασκό.

Εν τω μεταξύ το αιματοκύλισμα στη Συρία συνεχίζεται με δύο άτομα να σκοτώνονται σήμερα το πρωί στην επαρχία Ιντλέμπ της βορειοδυτικής Συρίας, κοντά στην Τουρκία και δυο στο Ντέιρ Εζόρ της ανατολικής Συρίας στη διάρκεια επιχειρήσεων των δυνάμεων ασφαλείας, ανακοίνωσε το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δέκα συριακά άρματα μάχης εξαπέλυσαν επιθέσεις στις περιοχές Μπινές και Σαρμίν της επαρχίας Ιντλέμπ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δυο πολίτες και να τραυματιστούν αρκετοί.

Την ίδια στιγμή οι διπλωματικές αποστολές των ξένων χωρών εγκαταλείπουν τη Δαμασκό, με φόντο τα αιματηρά επεισόδια.