Ο εικονιζόμενος Isa Dare, γιος της Grace «Khadija» Dare από το Λονδίνο, πατάει το κουμπί και πυροδοτεί τη βόμβα που τινάζει στον αέρα τέσσερις κρατούμενους του Ισλαμικού Κράτους, στο τελευταίο φρικιαστικό βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές.

Φρικιαστικό τόσο για την τύχη των θυμάτων όσο και για την ταυτότητα του ανθρώπου που πυροδοτεί τη βόμβα.

Ο μικρός στέκεται θριαμβευτικά δίπλα στα απομεινάρια του αυτοκινήτου, μέσα στο οποίο βρίσκονταν οι τέσσερις κρατούμενοι. Υψώνει το χέρι του στον ουρανό και φωνάζει «Allahu Akbar».

Είναι η δεύτερη φορά που το αγόρι- το οποίο η μητέρα του πήρε μαζί της στη Συρία πριν τρία χρόνια- εμφανίζεται σε βίντεο της οργάνωσης.

Ο παππούς του περιέγραψε πώς το αγόρι τον ικέτευε να τον σώσει λίγες μέρες πριν εξαναγκαστεί να εμφανιστεί στο πρώτο βίντεο, τον περασμένο μήνα.

Το νέο βίντεο φαίνεται να έχει γυριστεί στη Ράκα και οι κρατούμενοι ομολογούν, ο ένας μετά τον άλλο, είτε κατασκοπεία είτε συνωμοσία σε βάρος του ISIS. Στη συνέχεια φαίνονται δεμένοι στο εσωτερικό αυτοκινήτου.

Πριν την εκτέλεσή τους, μαχητής του ISIS στέκεται δίπλα στο αγόρι και απειλεί τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον επειδή οπλίζει τους εχθρούς της οργάνωσης στη Συρία.

Ο 4χρονος υπέστη πλύση εγκεφάλου από φανατικούς του ISIS από τότε που η 24χρονη μητέρα του τον πήρε μαζί της στην εμπόλεμη ζώνη.

Ο 59χρονος παππούς του Henry Dare περιέγραψε την έκκληση για βοήθεια που απηύθυνε σε τηλεφώνημά του λίγες ημέρες πριν το βίντεο λέγοντάς του: Σε παρακαλώ σώσε με.

Αργότερα αποκαλύφθηκε πως ο πατέρας του έκανε απέλπιδα προσπάθεια να τον σώσει όταν η εν διαστάσει σύζυγός του τον πήρε μαζί της όταν έφυγε στη Συρία και παντρεύτηκε μαχητή του ISIS.

Ο παππούς του λέει πως το παιδί δεν έχει ιδέα τι λέει, στο βίντεο. «Δεν είναι ούτε πέντε χρονών. Λειτουργεί υπό την επιρροή των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. Είναι πολύ μικρός, γίνεται η προπαγάνδα τους. Απλώς χρησιμοποιούν ένα μικρό αγόρι, τον χρησιμοποιούν ως ασπίδα».

 

 

isis10 isis5 isis1 isis6 isis7 isis9 isis2 isis8 isis3 isis4