Ο 45χρονος Hans Raj από την Ινδία ισχυρίζεται ότι είναι εθισμένος στην άμμο και καταναλώνει αμμοχάλικο κάθε μέρα. Η Daily Mail δημοσιεύει την ιστορία του και αναφέρει, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι μασά κομμάτια από τούβλα και βράχους, τα οποία του παρέχουν… ενέργεια.

Ο ίδιος άρχισε να τρώει άμμο στην ηλικία των 20 ετών και έγινε γνωστός στην περιοχή του ως «Sand Man», λόγω της παράξενης συνήθειάς του. Οι γιατροί αναφέρουν ότι ίσως πάσχει από Pica ή στα ελληνικά αλλοτροφαγία η οποία είναι η κατανάλωση μη βρώσιμων αντικειμένων, όπως είναι το χώμα. Η Pica έχει πλέον αναγνωριστεί ως μία διατροφική διαταραχή με τους ανθρώπους που πάσχουν, να καταναλώνουν τα μη εδώδιμα χωρίς θρεπτική αξία. Η Pica μπορεί να προκαλέσει μια σειρά σοβαρών επιπλοκών, εφόσον το άτομο τρώει κάτι που είναι δηλητηριώδες ή δύσπεπτο. Ωστόσο, ο Hans Raj ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν έχει πάθει τυχόν επιπλοκές στην υγεία του από την περίεργη διατροφή του.

Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε: «Τρώω τούβλα και πέτρες για περίπου 25 χρόνια τώρα. Μου αρέσει να τα τρώω. Δεν νομίζω ότι προκαλούν επιβλαβή αποτελέσματα σε μένα. Άρχισα σε νεαρή ηλικία και τώρα αισθάνομαι σαν όλο αυτό να είναι πολύ φυσιολογικό για μένα. Κατά τη γνώμη μου, τα μέταλλα στην άμμο μου δίνουν ενέργεια, όπως και κομμάτια των τοίχων. Δεν έχω εμφανίσει κανένα πρόβλημα στο στομάχι και το στόμα μου. Τα δόντια μου είναι απολύτως εντάξει. Μπορώ να δαγκώσω και τη σκληρότερη πέτρα χωρίς πρόβλημα».

Παρά τις δηλώσεις του άνδρα από την Ινδία, η Pica μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από σοβαρές επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένης της δηλητηρίασης από τοξικά συστατικά. Οι πάσχοντες μπορεί ακόμη να βλάψουν τα δόντια τους, ή να έχουν πρόβλημα σε ένα μέρος του σώματός τους, κάτι που συχνά εμφανίζεται στα άτομα που τρώνε τα μαλλιά τους.

Ο Raj που μένει σε ένα μικρό χωριό της Ινδίας λέει ότι έχει γίνει γνωστό ότι ταξιδεύει σε άλλα χωριά για να συλλέξει άμμο, χαλίκια και θραύσματα από τούβλα τα οποία αποθηκεύει στο σπίτι του για να τα καταναλώσει. Οι φίλοι του έχουν προσπαθήσει πολλές φορές να τον πείσουν να εγκαταλείψει την κατανάλωση χαλικιών, αλλά δίχως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Ένας φίλος του αναφέρει ότι ο 45χρονος είναι πλέον εξαρτημένος και δεν μπορεί να τον σταματήσει τίποτα, ενώ ακόμα και όταν δουλεύει ως κτίστης τρώει διάφορα κομμάτια από τα υλικά. Και παρά τις προειδοποιήσεις των γιατρών ο ίδιος δεν φαίνεται να δείχνει κάποια πρόθεση να το σταματήσει… asff02 asff03 asff04