Μια μετωπική σύγκρουση μεταξύ δύο τοπικών αμαξοστοιχιών που σημειώθηκε το πρωί στη νότια Γερμανία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον εννέα ανθρώπους σ’ ένα από τα σοβαρότερα σιδηροδρομικά δυστυχήματα που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα.

Η αστυνομία της Βαυαρίας ανακοίνωσε ότι δύο άνθρωποι αγνοούνται και αναθεώρησε προς τα κάτω τον απολογισμό των τραυματιών (18 σοβαρά, 90 ελαφρά σε σύνολο 150).

Έρευνα διεξάγεται για να διαπιστωθεί τι μπορεί να προκάλεσε τη σύγκρουση μεταξύ αυτών των δύο τοπικών τρένων της εταιρείας Meridian κοντά στη λουτρόπολη Μπαντ Άιμπλινγκ.

Εξετάζονται τα σενάρια του «τεχνικού προβλήματος ή ενός ανθρώπινου λάθους», δήλωσε στο γερμανικό κανάλι n-tv ο υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Ντόμπριντ, ο οποίος μίλησε στον τόπο του δυστυχήματος για μια «φρικτή καταστροφή».

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, τον Ράινερ Σαρφ, το δυστύχημα σημειώθηκε ενώ τα τρένα κινούνταν «με χαμηλή ταχύτητα» σε μονή σιδηροτροχιά, παρόλο που η σύγκρουση ήταν μετωπική. Η κατάσταση της υγείας των μηχανοδηγών των αμαξοστοιχιών δεν έγινε αμέσως γνωστή.

Τα δύο τρένα ανήκουν στην εταιρεία Meridian, που ανήκει στη γαλλική εταιρεία μεταφοράς επιβατών Transdev, η οποία ανήκει από κοινού στην κρατική τράπεζα CDC και την εταιρεία υδάτων και αποβλήτων Veolia. Η εταιρεία διαχειρίζεται δίκτυα σιδηροδρόμων, τραμ και λεωφορείων σε 19 χώρες και το 2014 είχε έσοδα 6,6 δισεκ. ευρώ.

Η κρατική γερμανική εταιρεία Deutsche Bahn είναι υπεύθυνη για τις σιδηρογραμμές, οι οποίες διαθέτουν ένα σύστημα που κάνει το τρένο να σταματάει αυτομάτως, όταν παραβιάσει κόκκινο σήμα.