Η Άνγκελα Μέρκελ κατηγορεί τη Ρωσία για θανάτους αμάχων από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, κατηγορίες που το Κρεμλίνο απορρίπτει.

Δεν υπάρχουν αξιόπιστες αποδείξεις «για θανάτους αμάχων από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία», ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, αντιδρώντας στις επικρίσεις της Καγκελαρίου.

Η Ρωσία επίσης θεωρεί ότι είναι αδύνατο να συζητήσει για τρόπους βελτίωσης των δεσμών με την Τουρκία, τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.

Ο Πεσκόφ χαρακτήρισε «λανθασμένες και παράλογες» τις κατηγορίες που διατύπωσε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τον οποίο η Ρωσία έχει αρχίσει μια εισβολή στη Συρία προσπαθώντας να σχηματίσει ένα «κράτος-μπουτίκ» για τον επί μακρό σύμμαχό της, τον Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Τουσκ: Οι ρωσικές επιδρομές επιδεινώνουν μια ήδη κακή κατάσταση

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία επιδεινώνουν μια ήδη κακή κατάσταση βοηθώντας τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, εξασθενώντας τη μετριοπαθή αντιπολίτευση και προκαλώντας νέα κύματα προσφύγων που φεύγουν με προορισμό την Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Οι ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία κάνουν μια ήδη πολύ κακή κατάσταση στη Συρία χειρότερη», είπε ο Τουσκ. «Ως άμεση συνέπεια της ρωσικής στρατιωτικής εκστρατείας, το φονικό καθεστώς Άσαντ κερδίζει έδαφος, η μετριοπαθής συριακή αντιπολίτευση χάνει έδαφος και χιλιάδες περισσότεροι πρόσφυγες φεύγουν προς την Τουρκία και την Ευρώπη» πρόσθεσε.